Un total de 7.153 . contribuabilii au deja a primit rambursarea mai mult de 4.553 milioane de euro au depășit primele două luni ale campaniei privind impozitul pe venitul personal de 990 (IRPF ), așa că au fost deja plătiți pe 73, 8% din cererile de rambursare făcute în acest moment și în data de 73, 4% din sumele de returnat care au fost solicitate. Până în prezent, Agenția a plătit un număr echivalent de rambursări cu cele plătite anul trecut la aceleași date, în ciuda faptului că prezentările cu cerere de rambursare în sine au scăzut ușor, cu 1,6% ca număr și 1,7% ca valoare.

În paralel, au fost deja prezentate mai mult de 2.971. Declarații cu rezultate care urmează să fie depuse (+9%) de către contribuabilii care au ales să grăbească prezentarea, deoarece nu trebuie efectuați primele plăți până la sfârșitul campaniei.

Campania se află acum în ultima treime și, în total, ei și-au depus deja declarația prin non- față în față înseamnă .966 . contribuabili, 91. mai mult decât anul trecut la aceleași date (+1,3%).

Prezentarea lui 19.901.000, cu 0,9% mai mult decât anul trecut, iar acest total este de așteptat să fie .264. dau dreptul la o rambursare (două treimi din total și cu 1,1% mai mult decât anul precedent). sau) pentru o sumă estimată de .70 milioane de euro (cu 5,8% mai mult). Sunt planificate și 5.901. declarații de depus (cu 1,5% mai puțin), pentru suma de 14.399 milioane de euro.

Mai mult de 535. Returnări telefonicePrin depunere, pe lângă Site-ul web al Agenției Fiscale ca principal canal online, mai multe dintre 399.000 declarații prin aplicația mobilă a Agenției (+1.6 % față de anul trecut), din care 164.000 corespund prezentărilor „un singur clic”, iar restul sunt colaboratori la care „aplicația” s-a referit la site-ul web AEAT să facă orice modificări și au revenit la aplicație pentru a încheia prezentarea.

În orice caz, și la fel ca anul trecut În acest moment, principalele non- alternativă față în față la site-ul Agenției pentru a depune declarația fiscală continuă să fie planul „Te sunăm” pentru pregătirea prin telefon a declarațiilor de impozit pe venit, pentru care mai mult de 895.000 contribuabili și dintre care deja au depus declarația mai mult de 700.000.

Anul trecut campania sa încheiat cu un număr record de peste 1 .87.00 declarații depuse telefonic (la 55% din toate returnările care s-au făcut cu asistență personalizată) care permite contribuabililor să fie serviți până la sfârșitul campaniei fără a fi nevoie de deplasare și într-o manieră personalizată.

Astfel, contribuabilii mai puțin obișnuiți cu noile tehnologii au o alternativă puternică la asistența în birouri care începe acum, putând grăbi prezentarea și, în acest fel, și returnarea corespunzătoare.

A mers Procedura este cea obișnuită pentru acest serviciu: odată ce contribuabilul solicită programare (se recomandă aplicarea online sau printr-un serviciu automatizat la 350 87 25, sau în 895 13 12 25) si alegeti ora dimineata sau dupa-amiaza, sistemul va propune o zi si ora in care veti primi apelul de la Agentia Fiscala. În favoarea agilității serviciului, este foarte convenabil ca contribuabilul să aibă la dispoziție informațiile și documentația necesară depunerii declarației atunci când Agenția îl sună.. Începe asistența în birouri La rândul său, de astăzi Agenția Fiscală completează această asistență telefonică personalizată cu serviciul obișnuit de întocmire a declarațiilor în birouri cu programare, care vor fi asigurate în colaborare cu comunitățile autonome și consiliile orașului, ca în cazul planului „Le Llamamos”.

Cu aplicarea distanței măsuri de securitate și control al capacității, asistența în birouri va fi asigurată în continuare cu o schemă de deschidere progresivă, astfel încât capacitatea de absorbție a centrelor de atenție să fie ajustată.

. ) Prin urmare, și ca și în anii precedenți, dacă la un moment dat contribuabilul nu găsește programări disponibile, aceasta nu înseamnă Nu vor mai rămâne programări, dar mai multe întâlniri se vor redeschide în zilele următoare. În orice caz, Agenția recomandă să nu așteptați această nouă deschidere, ci să optați pentru serviciul „We Call You”, care va avea în continuare o capacitate suficientă pentru a absorbi cererea.. Ca în fiecare an, pentru a atenua o eventuală pierdere a numirilor în detrimentul contribuabililor în ansamblu, Agenția reamintește cetățenilor că își pot anula numirea prin oricare dintre canalele abilitate pentru obținerea acesteia. dacă au decis să nu-l folosească. În anii trecuți, dintre numirile făcute cu mai mult de o săptămână înainte, contribuabilul nu s-a prezentat mai mult de o dată 26% din cazuri.

Venitul reporterului

Campania din acest an are, ca principală noutate, o versiune reînnoită și extinsă a Veniturii „Informator” și crearea alteia specifice activităților economice. Acest instrument, disponibil pe site-ul Agenției, include blocurile de Ajutor pentru venituri structurate și sistematizate pentru a oferi informațiile solicitate din întrebările simple făcute de „Informator”, care permite și păstrarea dialogului și a răspunsului dat în format PDF.Informatorul de închiriere este un serviciu cuprinzător de asistență online, cu mai mult de 739 raspunde la cele mai importante intrebari ale tuturor impozitelor pe probleme precum ca noutăți de campanie, obligația de a declara, opțiunile de impozitare și situațiile personale și familiale, avantajele fiscale, produsele imobiliare și financiare, precum și cele cuprinse în „Informatorul” specific privind activitățile economice. Toate acestea de la 19 secțiuni de conținut inițial.

La rândul lor, diferitele blocuri de informații sunt conectate la un chat la care participă specialiștii din cadrul Administrației Digitale Cuprinzătoare (ADI) de la nouă dimineața până la șapte târziu, permițând astfel asistență personalizată pentru întrebările care au rămas în așteptarea rezolvării în răspunsurile „Informatorului”. Până acum, această asistență din partea ADI pentru soluționarea îndoielilor în campania de venituri a rezultat deja la mai mult de 1.700 ore de atenție personalizată pentru contribuabil.

Pe de altă parte, din prima zi de campanie a fost deschis canalul telefonic tradițional de soluționare a dubiilor fiscale, la telefoane 122 400 91 70 Y 921 33 32 32, de la 9 la 12 orele, de luni până vineri. Acest canal de asistență a servit mai mult de 1 în primele două luni ale campaniei.164. Apeluri de la diferite profiluri de contribuabili.

Cine nu este obligat să declare
În termeni generali, contribuabilii cu veniturile exclusiv din muncă nu sunt necesare până la o sumă de 21. euro pe an. Cu toate acestea, această limită se reduce dacă venitul provine de la mai mult de un plătitor (cu excepții), sau și atunci când plătitorul nu este obligat să rețină și când venitul este supus unei rate fixe de reținere. În astfel de cazuri, limita este 11. euro anual.
Ambele limite sunt în continuare valabile pentru nedeclararea dacă contribuabilul are, în schimb, sau în plus, următorul venit integral:

Dividende, dobânzi și câștiguri de capital supuse reținerii la sursă cu un plafon comun de 1.535 euro.Venituri imobiliare imputate, venituri integrale din capitalul mobil care nu fac obiectul reținerii la sursă provenite din bonuri de trezorerie și subvenții pentru achiziționarea de locuințe protejate oficial sau evaluate la preț și alte câștiguri de capital rezultate din ajutor public, cu limita comună de 1.00 euro. Ca și în anul precedent, contribuabilii care au venituri din muncă, capital și activități economice, precum și câștiguri de capital (subvenții, premii și altele), nu vor fi obligați să facă acest lucru, cu limita comună a 1. și uros, împreună cu pierderi de capital mai mici de 365 euro.

Rețineți că beneficiarii din Venitul Minim Vital trebuie sa prezinte declaratia, in conformitate cu reglementarile stabilite de IMV.Revizuirea datelor personale si economice Este întotdeauna recomandabil să revizuiți proiectul de declarație oferit de Agenția Fiscală. Prin RENTA WEB informațiile vor fi cât mai actualizate, dar, în orice caz, Agenția este posibil să nu aibă în decont toate datele relevante, date pe care contribuabilul ar putea fi nevoit să le includă în proiectul de declarație.

Unele cazuri tipice care recomandă această revizuire sunt următoarele:

Proprietăți și referințele lor cadastrale Circumstanțele personale și familiale (dacă s-au schimbat în )Chirie imobiliareTransmisiiContribuții la planurile de pensii Cotizații sindicale Percepția beneficiilor ERTE Percepții pentru subvenții Deduceri pentru familie și maternitate Deducere pentru investiție în reședința obișnuită
– Deduceri autonome
Cum să obțineți „Cheia PIN” și numărul de referință?Numărul de referință și „Cheia PIN” continuă să fie, împreună cu certificatul electronic și DNI, sistemele de acces la RENTA WEB și alte servicii ale Campaniei de Închiriere, cum ar fi consultarea datelor fiscale și stadiul procesării returului.

Obținerea unui Cod PIN necesită înregistrarea o singură cerere prealabilă și o cerere ulterioară de fiecare dată când contribuabilul are nevoie de aceasta. Înregistrarea prealabilă se poate face online, urmând instrucțiunile din scrisoarea pe care Agenția o va trimite celor care o solicită prin opțiunea oferită în secțiunea „Cod PIN” a site-ului său, furnizând DNI, data de valabilitate și numărul de mobil. De asemenea, este posibilă înregistrarea prin apel video, sau la birourile Agenției, furnizând DNI și un număr de mobil.

Odată înregistrat în sistem, când Dacă contribuabilul dorește să efectueze o procedură, poate solicita PIN-ul de acces din linkul disponibil în procedura propriu-zisă, sau din „aplicație”. Pentru a face acest lucru, trebuie să introduceți NIF-ul și data de valabilitate a DNI, la care se adaugă o parolă de patru caractere care vi se va da deja pentru fiecare cerere. În continuare, veți primi prin SMS un PIN de trei caractere care, împreună cu parola, formează codul de acces necesar pentru efectuarea procedurilor dumneavoastră.

Pentru a obține numarul de referinta prin serviciul REN0 de pe pagina Agentiei se va solicita NIF-ul, casuta 505 din Venitul 2020 și data de valabilitate a DNI-ului propriu-zis. Nedeclaranților din anul precedent sau cu caseta de venit 2020 cu valoarea zero, în locul casetei 505 vor fi solicitate ultimele cifre ale codului unui cont bancar al acelei contribuabilul detine. Pentru a facilita utilizarea acestuia, numărul de referință va fi format din doar șase caractere.

Servicii principale de asistență și informareInternet: https://sede.agenciatributaria.gob.es și „aplicația”
(oferă informații și proceduri fără program). Solicitare telefonică „Te vom suna”:
91 264 87 26 Y 800 05 24 (serviciu automat,
ore)
80 535 71 Y 739 14 24 26 (operator, de la 9 la ore, MF) Telefon cerere programare Închiriere pentru serviciu de birou:
70 554 71 Y 966 23 33 55 (operator, de la 9 la ore, MF) Informații de închiriere telefonică: 153 500 91 Y 800 21 44 26
(pentru a răspunde la întrebări; de la 9 la 00 ore, MF)

Mai multe informații Campanie de venituri 2021 Etichete: Economie // 2022 Sursa: Guvernul Spaniei – În primele două luni ale campaniei au primit deja rambursarea de la Renta 7.400. contribuabili, pentru o sumă de 4.600 milioane de euro