Turiştii sosiţi în localitatea Campo de Criptana, provincia Ciudad Real, sunt surprinşi să afle că una dintre morile de vânt de care se leagă faima lui Don Quijote, a fost dedicată unei renumite actriţe a cinematografiei spaniole, Sara Montiel.

Născută în micuţa localitate din La Mancha, actriţa, pe numele ei adevărat Maria Antonia Abad, a fost numită de către localnici „Hija Predilecta y Gigante Universal”, iar autorităţile i-au dedicat una dintre morile de vânt ale oraşului, „Culebro”. Acest monument, care datează din anii ’50, a fost recent restaurat şi transformat într-un muzeu în care se încearcă dezvăluirea unei părţi a spiritului artistei.

Fotografii mai noi sau mai vechi, rochii, costume, afişe care anunţau filmele actriţei, inclusiv pianul utilizat în ultimul său film, „El último cuplé”, toate pot fi admirate în Campo de Criptana. În plus, locuitorii şi-au adus şi ei contribuţia donând diferite lucruri legate de Sara Montiel, iar un alt localnic se mândreşte cu faptul că a reuşit să strângă toate filmele renumitei artiste.

În timp ce turiştii se arată din ce în ce mai interesaţi să descopere locul de origine al Sarei Montiel, locuitorii din Campo de Criptana se mândresc cu faptul că numele oraşului lor a fost făcut cunoscut în toată lumea de către prima actriţă spaniolă care a cucerit Hollywood-ul.