Centrele de Informare și Educație pentru Mediu ale Consiliului Local al orașului Madrid fac ecou Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie) și au pregătit aproximativ 20 activități pentru a comemora această dată care ne amintește de o realitate îngrijorătoare despre soarta noastră. planetă. Evenimentul sărbătorește o jumătate de secol în acest an și ONU a ales motto-ul „One Earth”.

Activitățile centrelor de informare și educație ecologică ale Consiliului Municipal din Madrid s-au pregătit în jurul 25 activități din care vă vom oferi un aperitiv în această postare.

CIEA Casa de Campo: Murală cu biodiversitate și „Starea naturii”

CIEA Casa de Campo va difuza prin canalul său de YouTube un webinar interesant susținut de Helena Astorga, în colaborare cu campania de informare „Con R de…” și conștientizarea cu privire la deșeuri și curățarea spațiilor publice din Madrid (3 iunie).

Campanie cu R pentru reciclare

Cu Muralul Biodiversităţii (4 iunie) propune sa cunosti diferitele specii prezente in parc prin diferitele ecosisteme care il alcatuiesc. „Pune-te la încercare” este o altă activitate în care va trebui să localizezi unele clădiri și construcții pe harta Casa de Campo, precum Palacio de los Vargas, sau Apeductul Sabatini. Pe parcursul lunii puteți vizita expoziția „Starea naturală”, a fotografului Asier Rúa. O expoziție care ne face să reflectăm asupra unor fenomene extreme precum furtuna Filomena provocată de schimbările climatice. În lucrările sale el a desfășurat o lucrare de rezistență în natură printr-o restaurare simbolică a copacilor tăiați sau căzuți ca urmare a zăpezii.

CIEA Huerto del Retiro: Irigare prin picurare și botanică misterioasă

Ați fost întotdeauna fascinat de lumea plantelor și de proprietățile lor? Daca te doare stomacul, infuzie de musetel; daca te deranjeaza vreo articulatie, alcool de rozmarin; a dormi, mac sau floarea pasiunii. Cum comunică plantele? Cu „Botanică misterioasă” (4 iunie), CIEA El Huerto de El Retiro vă va ghida prin utilizări, tradiții și superstiții care înzestrează cele mai misterioase ierburi ale parcului cu putere magică. Pleci în vacanță și nu ai pe cine să ude plantele din terasă? Deja ai rezolvat, pentru că la cursul de Instalare irigare prin picurare (2 și 9 iunie) organizat de CIEA El Huerto de El Retiro, te vor învăța cum să-ți amenajezi propria instalație, fie într-un mic teren, grădină, fie în spațiul de care dispuneți. Și pe lângă faptul că poți pleca liniștit, vei folosi un sistem de irigare extrem de durabil, care este cel care economisește cea mai mare apă.

Centro de Lepidópteros