Comunitatea Madrid, prin Detașamentul regional de pompieri, a efectuat 18.131 Intervenții în toate tipurile de reclamații în timpul 2021. Această cifră reprezintă o creștere de 25, cu 7% față de anul precedent, în care au avut loc .641. Ultimul bilant anual reflecta o crestere a numarului de incendii si salvari, precum si a asistentei tehnice. Din totalul acțiunilor, incendiile au însemnat 32, 8%, salvările de pe 15, 1% și asistență tehnică pe 46, 6%. Restul de 5,5% se datorează altor tipuri de servicii minore.

Datorita incidenței furtunii Filomena, curba lunară de serviciu a fost extraordinar de alterată, fiind luna ianuarie, cu 4. 131, luna cu cel mai mare volum de muncă, înmulțită cu patru față de restul anului . Aceste date au fost decisive pentru ca 2021 să devină anul cu cel mai mare număr de intervenții efectuate în 54 ani de istorie a Corpului. Stațiile de pompieri Alcalá de Henares, Parla, Alcobendas, Getafe și Las Rozas au fost, în această ordine, cele cu cel mai mare volum de muncă.

În raport cu anul de mai sus, numărul răniților a crescut cu 25%, în timp ce numărul celor decedați a scăzut cu 46%, în principal datorită faptului că în 2021 Au fost efectuate numeroase servicii de mutare a persoanelor decedate în azilele de bătrâni, ca urmare a pandemiei de COVID 18. În plus, șapte persoane și-au pierdut viața din cauza incendiilor în case.

Departamentul regional de pompieri a oferit sprijin și provinciilor și municipalităților învecinate din regiune care au propria lor echipă de pompieri. profesionisti. Astfel, în iunie 2020 protocoalele sectoriale de coordonare între comunitățile Castilla y León, Castilla-La Mancha și Comunitatea Madrid în materie de prevenire și stingere a incendiilor forestiere.

În aceste ultime acorduri, fâșia de 5 kilometri situată de ambele părți ale liniei de separare a regiunilor și se prevede că în prezentul zona nu este esentiala solicitarea in prealabil a ajutorului de la cealalta parte in caz de nevoie.

Astfel, numarul serviciilor in sprijinul altor autonomii a cunoscut o crestere de . % comparativ cu 963, fiind Toledo -cu 49 – provincia care a solicitat cel mai mult prezența resurselor din Comunitate Detașamentul de Pompieri din Madrid.

În ceea ce privește colaborarea cu alte municipalități din Madrid cu echipamente proprii, Cel mai mare număr de prezențe a avut loc în municipiul Madrid, cu 131. Acest fapt se datorează efectelor semnării, în luna iunie 2020, a Acordului dintre Comunitate și Consiliul Local al Capitalei din materie de prevenire, stingere a incendiilor și salvare și Procedura comună de intervenție de urgență între pompierii ambelor instituții, care permite resursa care oferă cel mai scurt timp de răspuns atunci când are loc o intervenție critică.

.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a deținut în 18737 un total de 15.737 intervenții prin Departamentul de Pompieri regional