Primăria din Valencia a decis să declare sărbătoare locală ziua de 7 ianuarie. Această decizie care este valabilă doar în 2011 are următoarea explicație. Valencia are două sărbători locale. Sfântul Vicente Martirul, patronul orașului Valencia, care este serbat pe 22 ianuarie, o sărbătoare care îi privește doar pe cei care locuiesc în acest oraș.

Și un alt sfînt, omonim, Sfântul Vicente Ferrer, patronul Comunității Valenciene, a cărui celebrare se face la nivelul întregii Comunități în a doua zi de luni după duminica din Săptămîna Mare. Anul acesta însă lunea în care cădea Sfântul Vicente Ferrer, 2 mai, a fost declarată sărbătoare națională de Guvern pentru a compensa faptul 1 Mai cade duminică.

Din cauza acestei coincidențe între sărbătoarea națională și cea locală, Primăria, la rândul ei, a căutat o altă zi în care să se sărbătorească patronul Comunității. O propunere a fost pentru 18 martie, însă datorită faptului că în acea perioadă se serbează „falla„, altă sărbătoare locală, a fost aleasă ziua de 7 ianuarie astfel încât copii să se poată bucura o zi în plus de cadourile aduse de Regii Magi. Acesta este motivul pentru care în Valencia ziua de 2 mai se va sărbători pe 7 ianuarie.