Populaţia României va participa, în 2011, la un recensământ al populaţiei şi locuinţelor, ca un reper statistic pentru viitoarele politici de dezvoltare socio-economică a ţării, a anunţat, ieri, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu citat de Agerpres.

Recensământul va începe, cel mai probabil, în luna octombrie a anului viitor şi va dura circa două săptămâni, scopul acestuia fiind în principal actualizarea datelor României, ca membră a Uniunii Europene (UE).

Vergil Voineagu a spus că recensământul este obligatoriu să se realizeze anul viitor în toate statele membre ale UE, pentru a se putea stabili cu discernământ o evaluare corectă a întregii populaţii, atât la nivel intern, cât şi internaţional.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor din 2011 va fi al treilea de după căderea comunismului şi va fi primul după aderarea României la UE. Organizarea lui este obligatorie pentru România, ca membră UE, şi se va face în baza reglementării europene, în acelaşi timp cu celelalte state membre.

La ultimul recensământ al populaţiei, din 2002, a reieşit că populaţia României ar fi de 21,5 milioane de locuitori.