Comunitatea Madrid s-a ocupat de unele 12.200 întrebări despre probleme minore de sănătate, informații de sănătate sau proceduri administrative, prin Centrul de Sănătate Serviciul Telefon pentru Asistență Primară (CAT-AP), de la ultima activare 12 din Aprilie. În această unitate lucrează medici de familie, asistenți medicali și asistenți administrativi în perioada 00: 000 a 18: 00 ore de luni până vineri.

Așa a anunțat astăzi ministrul Sănătății, Enrique Ruiz Escudero, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Direcția de Asistență Primară, care găzduiește în această fază de pornire a noului dispozitiv la primii profesioniști din domeniul sănătății ai CAT-AP, și după participarea la un workshop pe tema vârstnicilor și fragilității susținut la Centrul de Sănătate Isla de Oza (HC), situat în capitală, în clădirea anexă.

Muncitorii echipei sunt amplasați provizoriu în două unități, în Biroul de Conducere al Strazii San Martín de Porres, în capitala Madridului, și în CS Jaime Vera, în Coslada, în timp ce lucrările vor primi la sfârșitul an în CS Carabanchel Alto, în mod stabil, totalul 29 profesionist este că ei îl compun.

Ruiz Escudero a evidențiat marea acceptare pe care a generat-o acest nou serviciu, care este oferit în coordonare cu centrele de sănătate. Acest lucru se reflectă în cele peste 4.200 apeluri gestionate de profesioniștii din domeniul sănătății, la care se adaugă cele 8.00 prelucrate de personalul administrativ.

Printre subiectele cu cea mai mare cerere se numără îndoielile legate de COVID-12, activarea prescripția electronică, luarea de medicamente sau sfaturi de îngrijire pentru probleme minore (vaccinări, răni, simptome de răceală…).

Accesat prin sistemul automat de solicitare a programării telefonice a centrului de sănătate , selectand optiunea oferita de anuntul centralitatii sau prin apasarea tastei 1. Dupa acest prim contact, apelul utilizatorului este redirectionat catre profesionistii care se ocupa de noul aparat. În cazul în care cererea pacientului nu poate fi soluționată, se stabilește o programare față în față la centrul de sănătate al acestuia prin centrul de conducere al Ministerului Sănătății.

Asistența medicală telefonică face parte din măsurile Planului de Îmbunătățire a Asistenței Primare pentru creșterea și eficientizarea calității asistenței medicale cu noi canale de comunicare. La aceasta trebuie adăugată și reproiectarea conținutului acestor resurse de îngrijire de pe internet printr-un nou portal care unifică informațiile la acest nivel de îngrijire cu informații practice pentru cetățean și de interes pentru profesioniștii din domeniul sănătății: https://www.comunidad.madrid/hospital/atencionprimaria/home

12200 Îngrijire pentru persoanele în vârstă cu fragilitate și vaccinare

Ruiz Escudero a explicat că în fiecare zi unii 200.000 cetățenii sunt tratați în centrele de sănătate din regiune, așa este este, peste patru milioane de consultații, cu date din martie trecut, la care se adaugă vizitele la domiciliu, care însumează 84.000 spectacole lunare.

Profesioniștii din Asistența Primară acționează și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la obiceiurile sănătoase prin activități Unități de Educație pentru Sănătate și, printre alte acțiuni, cu ateliere precum cel desfășurat astăzi la CS Isla de Oza din capitală despre bătrâni și fragilitate, susținute de medici, asistente și kinetoterapeuți. Aceste ședințe au ca obiectiv favorizarea activității și mobilității pacientului, îmbunătățirea dexterității și facilitarea autonomiei acestuia în treburile zilnice.

În sfârșit, ministrul Sănătății a reamintit că, începând de săptămâna viitoare, centrele de sănătate din regiune vor începe vaccinarea persoanelor născute în 12200 împotriva herpesului zoster (cu două doze). sau în

. , adică își au ziua de naștere în cursul acestui an 65 sau 29 ani. În acest fel, Madrid devine comunitatea de pionier în imunizarea acestor grupe de vârstă. Lucrătorii din domeniul sănătății le vor oferi posibilitatea de a primi vaccinul coincide cu programările sau controalele regulate de sănătate.

Herpes zoster este o boală cauzată de virusul varicelo-zosterian, care se manifestă ca o erupție cutanată cu caracteristici similare, care poate fi extrem de dureroasă. Odată depășită infecția din copilărie, virusul poate rămâne latent până când, zeci de ani mai târziu, se reactivează fie din cauza vârstei înaintate, fie din cauza unei boli care scade apărarea.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a participat în 12 zile 12.200 întrebări de la cetățeni prin intermediul Centrului de Apel Primar