Prezentarea provocărilor și deschiderea înscrierilor au marcat astăzi startul celei de-a unsprezecea ediții a SmartCatalonia Challenge , competiția de inovare deschisă promovată de Departamentul Vicepreședinției. și Politici digitale și teritoriale pentru a încuraja IMM-urile și startup-urile să creeze soluții TIC care să răspundă nevoilor prezentate de municipalități și entități din țară. Prezentarea, în format telematic, a avut intervențiile lui Dani Marco , director Inovare și Economie Digitală, și Marisol López, Director General de Inovare și Cultură Digitală

În această nouă ediție, competiția se concentrează pe transformarea digitală a muzeelor ​​din Catalonia pentru a îmbunătăți și optimiza diferite aspecte, cum ar fi serviciile pe care le oferă vizitatorilor, vizibilitatea acestor infrastructuri culturale ca entități cu valoare publică și socială sau accesul la conținuturi și tratarea și exploatarea datelor pe care le generează.

Pentru din acest motiv, această ediție a avut colaborarea Direcțiilor Generale de Inovare și Cultură Digitală și Patrimoniu Cultural, ambele aparținând Departamentului de Cultură, la momentul coordonării depistarii nevoilor muzeelor ​​și definirii celor 4 provocări care pot fi rezolvate cu aplicarea unor solutii tehnologice inovatoare:

Provocarea 1: Îmbunătățiți experiența de vizitare a muzeului, astfel încât să fie axată pe utilizator. Scopul acestei provocări este de a îmbunătăți experiența și participarea utilizatorilor în muzee prin soluții inovatoare care facilitează interacțiunea dintre expoziții și vizitatori și/sau care sunt capabile să personalizeze.vizita la profilul specific. al utilizatorului. Provocarea 2: Promovarea digitizării și accesului la conținutul muzeelor. Scopul acestei provocări este de a îmbunătăți digitizarea, partajarea, consultarea și accesul la colecții între muzee și/sau cu utilizatori, cu soluții care să faciliteze digitizarea patrimoniului cultural catalan. să permită partajarea și interoperabilitatea și să permită accesul la acest patrimoniu Provocarea 3: Creșterea vizibilității valorii publice și sociale a muzee. Scopul acestei provocări este de a îmbunătăți vizibilitatea muzeelor ​​catalane în rândul cetățenilor și entităților sociale pentru a le trezi interesul și a încuraja noi colaborări, sporind prezența online, media și/sau socială a Muzeele catalane Provocarea 4: Promovarea cunoașterii și dezvoltării publicului muzeal. Această provocare urmărește armonizarea și definirea sistemului de management public pentru colectarea, exploatarea și evaluarea eficientă a datelor, cu soluții care să permită colectarea automată a datelor publice și să faciliteze exploatarea acestor date și o mai bună cunoaștere calitativă. al publicului Prezentarea provocărilor de astăzi deschide faza competitivă a celei de-a unsprezecea ediții a SmartCatalonia Challenge , timp în care IMM-urile și startup-urile tehnologice participante vor trebui să proiecteze și să propună soluții tehnologice pentru a răspunde provocărilor prezentate.

înscrierile sunt acum deschise pe site-ul web al concursului iar termenul limită pentru depunerea propunerilor este 1 iulie 2022 . De atunci, un juriu de specialiști va preselecta cele mai bune zece propuneri, care vor concura live în finala programată pentru sfârșitul lunii septembrie.

Cele trei propuneri câștigătoare vor primi premii în bani în valoare totală de 000. 000 € (000). 000, 3. 000 și respectiv 2. 000 €), iar soluția câștigătoare va avea și posibilitatea de a efectua un test pilot.

Sursa: Îmbunătățirea managementului și serviciilor muzeelor ​​din Catalonia este punctul central al noii ediții a competiției „SmartCatalonia Challenge” inovare TIC