#Spania – Ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, vorbește la forumul de decarbonizare organizat de Naturgy.

Distribuie pe Acest program de ajutor se adresează companiilor din anumite sectoare și subsectoare industriale care sunt considerate expuse unui risc semnificativ de „scurgere de carbon”. Termenul limită de depunere a cererilor va fi de 20 de zile lucrătoare în ceea ce este apelul cu cea mai mare dotare din istorie.

Hereu, care a făcut acest anunț în cadrul unui forum de decarbonizare organizat de Naturgy, consideră că acest ajutor arată angajamentul Guvernului față de sectoarele industriale electrointensive și le permite acestora să-și îmbunătățească competitivitatea, să-și consolideze capacitățile industriale și ocuparea forței de muncă.

Din 2019, Guvernul a alocat aproape 900 de milioane de euro pentru a compensa costurile emisiilor de C02, trecând de la 6 milioane de euro solicitate în 2018 la 244 în ultimii ani, 2022 și 2023.

Aceste ajutoare de CO2 completează un întreg pachet de sprijin energetic pentru industria mare, cum ar fi compensarea taxelor de electricitate destinate finanțării remunerațiilor specifice pentru sursele regenerabile și cogenerarea de înaltă eficiență și pentru finanțarea suplimentară în teritoriile non-peninsulare. Suma executată în ultimii ani a fost de 125 de milioane de euro.

Ministerul Industriei și Turismului a pus, de asemenea, 450 de milioane de euro sub formă de ajutoare la dispoziția industriei consumatoare de gaze din cauza creșterii prețurilor la gazele naturale în 2023.

Decarbonizarea industrialăDe asemenea, ministrul Hereu a avut ocazia să-și amintească importanța unuia dintre PERTE gestionate de departamentul său: PERTE de decarbonizare industrială. Astăzi a avansat publicarea a trei noi propuneri favorabile de rezoluție provizorie pentru linia 1 din acest PERTE care reprezintă un ajutor de 16,1 milioane. Acestea sunt aplicațiile de la SOLUTEC GC (3,8 milioane de euro), ARCELORMITAL ESPAÑA (8,7 milioane de euro) și ABN PIPE SYSTEMS (3,6 milioane de euro).

Până acum, acest PERTE a beneficiat deja de 30 de proiecte cu o alocare comună de 235,5 milioane de euro în ajutor care va reduce emisiile anuale de CO2 în atmosferă cu peste 1,6 milioane.

În a doua jumătate a anului, Ministerul Industriei și Turismului va lansa linia 4 de decarbonizare PERTE cu ajutor de 140 de milioane de euro pentru noi instalații foarte eficiente și decarbonizate.

Mai multe informatii PERTE de decarbonizare industrială Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Mai multe stiri Jordi Hereu anunță aprobarea provizorie a 12 noi proiecte de tractoare ale… Industria va cere o nouă linie de ajutor de 140 de milioane în septembrie… Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Sursa: Guvernul Spaniei – Hereu anunță publicarea apelului de ajutor pentru compensarea CO2 dotat cu 300 milioane euro