Românii din Spania nu duc dorul bucatelor de acasă pentru că au posibilitatea să se aprovizioneze cu cele mai variate produse românești de la magazinele Haiduc.

Rețeaua a apărut în Spania acum 7 ani și a ajuns până la 15 magazine în toată Spania, fiind primul lanț de magazine românești, apreciat și frecventat de români, zilnic.

Cele mai multe magazine Haiduc funcționează în regiunea Madrid, unde trăiesc peste 230.000 de români.

Primele magazine românești le-am deschis în 2008, iar acum avem 7 unități active în Comunidad de Madrid, un magazin la Bruxelles (Belgia) și unul în Nuremberg (Germania)”, ne precizează Adriana Mîzgan, managerul rețelei de magazine Haiduc.

Spaniolii apreciază vinurile românești și franzela

Românii care trăiesc de mai mulți ani în Spania s-au obișnuit și cu gastronomia spaniolă, dar uneori produsele românești cele mai cunoscute nu au corespondent în bucătăria de aici.

magazin romanesc haiduc spania1

Lanțul de magazine Haiduc și-a câștigat atât aprecierea românilor, cât și pe cea a spaniolilor care cunosc bucatele din România

Românii apreciază foarte mult vinul autentic românesc, precum este Grasa de Cotnari, vinul Sânge de Taur, vinurile recaș, dar și carnea de mici sau varza murată”, ne mai spune Adriana Mîzgan, care mărturisește că vinul românesc este apreciat și de spanioli.


Ei sunt obișnuiți cu vinurile seci și cumpără de la noi vinuri românești precum Budurească, iar franzela românească a devenit un concurent serios pentru bagheta tipică de aici”, adaugă managerul Magazinelor Haiduc.

Prețul corect – secretul succesului

Pe o piață care a devenit extrem de competitivă în Spania, lanțul de magazine românești Haiduc este în topul preferințelor românilor, care consumă pe zi ce trece tot mai mult produse, aduse din România.

Fiecare magazin Haiduc este vizitat zilnic de cel puțin 2000 de români care s-au învățat să găsească toate produsele pe care le aveau la îndemână în România, de la mezeluri, brânzeturi și dulciuri până la gumă Turbo.

Clienții ne apreciază tocmai pentru că avem o mare varietate de produse alimentare și non food românești, la un preț corect. Pe lângă aceasta, cei care intră în magazinele noastre găsesc la toate unitățile aceleași oferte și produse, dar și servicii precum pachetăria sau telefonia mobilă”, precizează managerul rețelei de magazine Haiduc, Adriana Mîzgan.

Românii din Spania susțin economia românească

Creșterea consumului de produse românești din străinătate le atrage atenția și producătorilor din țară, care încep să înțeleagă că piața de desfacere a produselor românești a crescut odată cu emigrarea românilor.

Suntem încântați să aducem mereu produse care apar în România, iar pentru unele firme de produse tradiționale din România, exportul spre Spania reprezintă singura modalitate de a menține în viață afacerea, dar și producătorii mari din România trag cu ochiul la piața de export, care reprezintă pentru unii 10% din totalul vânzărilor”, ne mai spune Adriana Mîzgan.

Haiducii „cuceresc” Europa

Conducerea companiei confirmă că lanțul de magazine Haiduc se va extinde în continuare și în alte țări din Europa, unde comunitățile românești încep să fie tot mai mari și mai integrate.

„Rețeaua magazinelor Haiduc se mărește anul acesta cu alte câteva unități în Luxemburg, Germania, Belgia și, bineînțeles, în câteva zone foarte populate de români în Spania”, ne mai spune Adriana Mâzgan, care își amintește că totul a început acum 7 ani cu 3 magazine care se numeau „Alimentara”.

Adresele magazinelor Haiduc în regiunea Madrid

(Articol publicitar)