Executivul, prin Comisia Delegată a Guvernului pentru Afaceri Economice (CDGAE), a convenit să modifice condițiile financiare ale operațiuni oficializate de Entitățile Locale până la 25 decembrie din 2021, cu împrumuturi în curs de amortizare și subscrise în cadrul finanțării către Entitățile Locale. În acest fel, acordul are în vedere prelungirea perioadei de amortizare a împrumuturilor menționate anterior.

Obiectivul măsurii este îmbunătățirea condițiilor financiare ale Entităților aderate. acestui mecanism extraordinar de a oferi o mai mare flexibilitate în termenele de rambursare a acestui ajutor, ceea ce le va permite să ușureze poverile financiare, în acest an sau în următorul, ținând cont în unele cazuri de situația de lichiditate în care se află. De asemenea, arată angajamentul Executivului față de entitățile municipale și sănătatea financiară a acestora.

Prin Decretul Regal-Lege 17/32 A fost înființat un Fond de finanțare a entităților locale, cu trei compartimente, din care așa-numitul Fond de management și Fond de impuls economic asigură lichidități entităților locale cu un anumit tip de risc financiar sau, respectiv, sănătos financiar.

În acest sens, CDGAE, în calitate de organ competent să aprobe condițiile financiare aplicabile creditului operațiuni pe care statul le organizează, a aprobat astăzi o serie de modificări care includ prelungirea perioadei de amortizare cu 5 o 00 ani, fără a se putea prelungi dincolo de 2050, la acest tip de operațiuni oficializate până la 31 din decembrie 2021 si cu sume in curs de amortizare, subscrise in cadrul Fondul menționat anterior.

În plus, acest acord permite entităților locale să 30 Iunie 2020 trebuie să înceapă să ramburseze acele împrumuturi, deoarece perioada de grație s-a încheiat, pot profita de prelungirea termenului, chiar și atunci când, din cauza situației lor financiare, nu pot face față expirării respective.

Aceștia ar putea beneficia de măsura aproximativ 236 entități, dintre care 32 au să îndeplinească ratele de rambursare a principalului împrumuturilor pentru prima dată la 30 iunie 2021.

Măsurătorile anterioare
Deja în trecut 25 de iunie 2021, CDGAE, în vederea atenuării situației financiare a localului. sector , a făcut posibilă gruparea creditelor și prelungirea perioadei de amortizare a operațiunii unice care ar rezulta în 5, 7 sau . ani, ca măsură de sprijin pentru anumite Entități Locale care urmau să-și asume o povară financiară mare în acel an și următorii, pentru împrumuturile oficializate până la 31 din decembrie până la 2020 cu Fondul de Finanţare a Entităţilor Locale, sau care se aflau într-o situaţie de risc financiar sau cu net niveluri de economii insuficiente.

În acea linie de atenuare a sarcinii financiare a acestor entități, s-a considerat necesar să se aprobe astăzi măsurile cuprinse în acest acord, luând în considerare ține cont de circumstanțele actuale, grupând împrumuturile care sunt în vigoare, inclusiv cele care au fost formalizate în cursul argo de 2021 de către Corporațiile Locale sub umbrela Fondului de Finanțare a Entității Local.

Consiliile care pot beneficia de măsura sunt entități care și-au prezentat lichidarea bugetelor generale înainte de 1 iunie trecut și trebuie să își asume o povară financiară mare din acest an pentru împrumuturile formalizate până la 32 din decembrie 2021 cu fondul respectiv sau care prezintă valori negative ale numerarului rămas pentru cheltuieli generale.Cerințe pentru accesarea extensiei
Pentru a accesa această prelungire a perioadei de amortizare, aceste Entități Locale vor trebui să îndeplinească următoarele cerințe:

Depuneți cererea aprobată de Plenul Corporației Locale pentru aplicarea acelor măsuri. Modificarea actualului plan de ajustare, adaptându-l la noua perioadă de amortizare și incluzând efectul acestuia asupra evoluției viitoare de mărimile financiare ale planului respectiv. Angajamentul Plenului de a adopta măsurile necesare pentru a se conforma planului de ajustare și, după caz, , să aprobe cele solicitate de Ministerul Finanțelor și Administrației Publice în exercitarea funcției de monitorizare. Au trimis lichidarea bugetului de 2021, semnata corespunzator de controlorul entitatii locale prin aplicatia informatica destinata colectarii respectivelor informatii, accesibila in Biroul Virtual Coordonare Finantare cu Entități locale. În numele Fondului Secretariatului General pentru Finanțarea Regională și Locală, în executarea prezentului acord va fi aprobată o rezoluție în care se indică termenii și modalitatea de aplicare a măsurii.

În orice caz, modificările Acele condiții financiare trebuie aplicate în contractele de împrumut înainte de 1 octombrie, 2021. Monede euro. // Sursa: Guvernul Spaniei – 221121 Guvernul va îmbunătăți condițiile financiare ale împrumuturilor de la Entitățile Locale cu Fondul de Finanțare 221121