Economia spaniolă va începe să creeze locuri de muncă în a doua jumătate a acestui an într-un ritm „moderat„, a precizat ministrul de Economie, Elena Salgado în cadrul unui interviu acordat postului de radio Cadena SER.

Concret se vor crea aproape 100.000 de locuri de muncă, dar creşterea se va accentua în 2012„, a declarat Elena Salgado, care afirmă că în 2010, economia Spaniei „a început timid să crească„, iar şomajul a crescut într-un mod mult mai moderat decât în 2009.

Vicepreşedintele Guvernului pe teme economice, ministrul Elena Salgado, a mai asigurat că, în cursul acestui an, tendinţa de creştere va continua şi se va accelera pe baza reformelor iniţiate de Guvern în sectorul financiar şi în privinţa pensiilor şi a pieţei muncii. Elena Salgado consideră că efectele reformei pieţei muncii au început să se simtă deja, „deşi într-o manieră timidă deocamdată” şi a explicat că acestea se vor accentua odată ce creşterea economică va fi mai puternică şi se aşteaptă şi reforma negocierilor colective care acum sunt dezbătute de sindicate şi patronat.