Guvernul Spaniei va investi aproape 26 de milioane de euro într-un total de 34 de echipamente medicale de înaltă tehnologie în spitale și centre publice de specialitate din Castilla-La Mancha, grație fondurilor europene „Next Generation” din Planul de investiții în înaltă tehnologie al Spaniei. SNS (Planul INVEAT).

Acest lucru a fost subliniat de ministrul Sănătății, Carolina Darias, care a vizitat, împreună cu președintele Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page, noul echipament de tomografie computerizată (CT) care a fost furnizat Centrului de Specialități, Diagnostic și tratament (CEDT) din Ocaña (Toledo) datorită Planului INVEAT.

După cum și-a amintit Darias, acest program, inclus în Componenta 18 a Planului de redresare, transformare și reziliență al Guvernului Spaniei, implică o investiție globală de peste 795 de milioane de euro în toată țara și reînnoirea a 582 de echipamente și extinderea altora. 269 ​​(851 în total).

Un plan care, împreună cu implementarea terapiei cu protoni, mână în mână cu Fundația Amancio Ortega Gaona, va plasa Spania în fruntea europeană în ceea ce privește capacitatea de diagnosticare și terapeutică a sănătății.

La aceasta, a subliniat ministrul Sănătății, se vor adăuga cele peste 400 de milioane de euro pe care Guvernul le va aloca pentru îmbunătățirea infrastructurilor de Asistență Primară precum centrele de sănătate și clinicile, grație Bugetului General de Stat 2023 care, în ceea ce privește Sănătate, vor depăși 7.000 de milioane de euro.

Un eșantion, a subliniat el, al angajamentului Guvernului Spaniei față de Asistența Primară pe întreg teritoriul, „adevărată coloană vertebrală a Sistemului Național de Sănătate” căruia îi vor fi alocate peste 1.000 de milioane de euro între 2022 și 2023, prin bugetele generale ale Condiția.

În Castilla-La Mancha, Planul INVEAT va face posibilă reînnoirea a 16 echipamente și extinderea altor 18, inclusiv 3 noi săli de cateterism sau reînnoirea a 8 TAC. În prezent, 100% din echipamentele dedicate Castilla-La Mancha au fost deja adjudecate și 6 dintre ele sunt deja în funcțiune.

Printre echipamentele acoperite de Planul INVEAT se numără acceleratoarele liniare de particule, imagistica prin rezonanță magnetică, echipamentele de brahiterapie digitală, echipamentele hemodinamice, tomografia computerizată de planificare, camerele gamma, angiografia neuroradiologie, tomografia cu emisie de pozitroni și CT, angiografia vasculară sau tomografia computerizată, precum cea instalat în CEDT din Ocaña.

Este, a subliniat ministrul, cea mai mare investiție a Guvernului Spaniei în parcul tehnologic de sănătate publică din toată istoria și un salt calitativ și cantitativ fără precedent pentru implementarea capacităților de diagnostic și terapeutice ale SNS.

Astfel, aceste echipe vor servi la creșterea depistarii precoce în stadii incipiente a bolilor cu impact mare asupra sănătății populației, precum boli oncologice, cronice, neurodegenerative sau boli rare.

Ministrul Sănătății a remarcat că programul va servi nu numai la îmbunătățirea vieții oamenilor, ci și la garantarea accesului egal la cele mai noi tehnologii de sănătate pentru toți cetățenii de pe întreg teritoriul.

În același timp, va permite cetățenilor să îmbunătățească accesul la procedurile terapeutice și de diagnostic, mai rapid și cu cele mai bune standarde de calitate și siguranță pentru pacienți și profesioniștii din domeniul sănătății, prin reducerea expunerii radiologice, grație acestor noi dispozitive.

Alături de ministrul și președintele Castilla-La Mancha, ministrul Sănătății, Jesús Fernández Sanz; delegatul Guvernului în comunitatea autonomă, Francisco Tierraseca; președintele Consiliului Provincial Toledo, Álvaro Gutiérrez; primarul din Ocaña, Eduardo Jiménez, și directorul general al Complexului Spital Universitar Toledo, Juan Blas Quílez, printre alte autorități.

Ministrul Sănătății, Carolina Darias, vizitează, împreună cu președintele Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page, noul echipament de tomografie computerizată al Centrului de Specialități, Diagnostic și Tratament din Ocaña (Toledo).

Mai multe informatii Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul Spaniei investește aproape 26 de milioane de euro în 34 de echipamente medicale de înaltă tehnologie pentru Castilla-La Mancha