Această sumă provine din fonduri din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență, prin distribuirea de fonduri către comunitățile autonome în anii 2022 (70 milioane de euro) și 030920 (160 milioane de euro)

Sunt amplasate proiecte care vizează transformarea digitală a Serviciului Clienți Primara în trei domenii funcționale de acțiune: CSI Intelligent Digital Health Center; Îngrijire Personalizată și Transformare Digitală a serviciilor de sprijin pentru activitatea de asistență medicală.

Aceste proiecte sunt dezvoltate prin intermediul a șapte grupuri de lucru care au fost definite împreună cu comunitățile și orașele autonome sub coordonare al Ministerului Sănătății, întotdeauna aliniat la Strategia de Sănătate Digitală a SNS aprobată de Consiliul Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate (CISNS).

Sănătate Digitală Inteligentă Centrul
Aria funcțională de acțiune „CSI Digital Intelligent Health Center” are ca scop furnizarea de servicii digitale către Centre de sănătate de Asistență Primară cu o abordare cuprinzătoare axată pe pacient. Pentru aceasta, proiectul oferă posibilitatea de a profita de toate posibilitățile tehnologiei și canalelor de comunicare pentru a ajunge la toți cetățenii, adaptându-se la circumstanțele lor și la noile cerințe ale societății.

)În această zonă au fost definite un total de 41 proiecte, dintre care unele vizează reutilizarea automată a datelor din fișa medicală pentru supravegherea epidemiologică, accesul la fișele medicale de pe dispozitive mobile, sistem de centralizare a alergiilor, depistarea precoce a retinopatiei diabetice, sistem inteligent de selecție a pacienților pentru a realiza campanii de prevenire si promovare sau solutii de schimb de informatii clinice, interconsultare intre primar si specializat.

Atentie personalizata

Zona funcțională „Atenție personalizată” cuprinde proiecte care permit proiectarea, dezvoltarea și implementarea Operațional în domeniul sănătății publice, în cadrul portofoliului de servicii, un model cuprinzător de furnizare de servicii față în față și virtuale special conceput pentru grupuri de pacienți care necesită îngrijire personalizată, continuă și sistematică, din cauza stării lor de sănătate sau a altor circumstanțe personale. .

Un total de au fost definite în aceasta zona proiecte, dintre care unele se concentrează pe teledermatologie, teleconsultații de sănătate mintală, control asistat al anticoagulării, sisteme suport pentru diagnostic pentru radiografie toracică, digital reabilitare interdisciplinară, schimb de imagini medicale sau sistem informatic ambulator inteligent.

Transformarea digitală a serviciilor de sprijin
Zona funcțională „Transformarea digitală a serviciilor de sprijinire a activității de sănătate” urmărește obiectivul de promovare a dvs. transformarea digitală a serviciilor de management non-care, în relația acestora cu cetățenii.

În acest domeniu un total de 41 proiecte precum gestionarea asistată a turelor în centrele de îngrijire, sală digitală de așteptare, integrare automată între aplicația Istoricul clinic al asistenței primare și aplicația de management al handicapului temporar, tablouri de bord ale indicatorilor de asistență medicală primară, digitizarea consimțământului informat, trasabilitatea digitală a probelor, securitatea cibernetică pentru dispozitive medicale sau platforma de partajare a studiilor cu pacientul.

Mai multe informații PERTE pentru sănătate de ultimă generație Etichete: PERTE Plan de recuperare Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul Spaniei alocă mai mult de 2020 milioane de euro pentru transformarea digitală a Asistenței Primare în SNS