În anul universitar următor 2022 – 2023 Sistemul universitar din Catalonia va dispun de 435 noi locuri de acces la gradul de Nursing, un 36% mai mult decât cele actuale, dintre care 435 , aproape 140% din creșterea totală, va fi la preț public.

În astfel și pentru prima dată, numărul de locuri la preț public (1. 435)) pe numărul total de locuri disponibile ( 2. 435) va depăși oferta privată (1. 80), ca urmare a voinței Departamentului de Cercetare și Universități de a inversa situația prin creșterea substanțială a ofertei publice cu un 46% mai multe locuri

Acest lucru a fost anunțat de miniștrii Sănătății, Josep Maria Argimon, și de Cercetare și Universități, Gemma Geis, într-un eveniment desfășurat în această după-amiază în Auditoriul Facultății de Medicină a Universității Baroului celulă (UB). Acest anunț, care va fi ratificat de Consiliul de Administrație al Consiliului Interuniversitar din Catalonia (CIC) în continuare 25 în aprilie, este rezultatul colaborării comune dintre Departamentele de Sănătate și Departamentul de Cercetare și Universități pentru a răspunde cererii mari pentru aceste studii din Catalonia și lipsei de personal medical.

Consilierul Gemma Geis a subliniat că „ne îndeplinim un angajament” pentru că „când am început În timpul legislativ, ne-am angajat să creștem semnificativ numărul de locuri la gradul de asistent medical și am reușit ”. Ministrul a subliniat că această majorare asigură, de asemenea, echitate și șanse egale și, din acest motiv, „80% din locurile noi sunt la preț public și, pentru prima dată, oferta publică de locuri de îngrijire depășește locurile private și încă lucrăm la extinderea ofertei la preț public în următorii ani ”.

Ministrul Geis a mai subliniat că noua hartă a locurilor oferite la gradul în Asistenta medicală formează coloana vertebrală a teritoriului prin cunoaștere: „Pe lângă Barcelona, ​​există și o creștere în Girona, Lleida și Tarragona, Manresa, Igualada, Vic și Tortosa și lucrăm la crearea unei noi unități didactice în Pirinei ”

La rândul său, ministrul Josep Maria Argimon a mulțumit angajamentului și efortului Departamentului de Cercetare și Universități, directorului său în fruntea acesteia, precum și diferite universități și unități didactice ale Sistemului de Sănătate, pentru adresarea uneia dintre revendicări istorice ale Departamentului de Sănătate. Șeful Sănătății a dat asigurări că acest efort garantează „un sistem universitar conectat la sănătate și dedicat sănătății, pentru că avem nevoie de profesioniști din domeniul sănătății. Astăzi este o zi grozavă”.

Creșterea locurilor la studiile de Asistente medicală răspunde mai multor factori pe care urgența sanitară a provocat-o de COVID 18 a arătat și mai mult în ultimii doi ani. Catalonia suferă de un deficit structural de personal medical care a făcut necesară creșterea numărului de locuri publice în universitățile catalane

În prezent sunt aproape de . . asistente medicale, minori 80 ani. Cu toate acestea, unul 46% din acest grup are mai mult de 60) ani, ceea ce presupune o tendință clară de îmbătrânire a profesiei pe termen scurt și mediu. Se așteaptă să se pensioneze în următorii 5 ani.18 și 8. Repartizarea locurilor noi

Preț public:

Universitatea din Barcelona (UB): locuri noi. 80 la Facultatea de Medicină și Științe ale Sănătății (Unitatea Didactică Bellvitge) din L’Hospitalet de Llobregat. 60 la Facultatea de Medicină și Științe ale Sănătății (Unitatea de Predare Clinică) din Barcelona. Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB): 70 locuri noi. 80 la Facultatea de Medicină (Unitatea Didactică Germans Trias i Pujol) în Badalona. 60 la Facultatea de Medicină (Unitatea Didactică Parc Taulí) din Sabadell. Universitatea din Lleida (UdL): 65 locuri noi. 40 la Facultatea de Nursing și Kinetoterapie (Unitatea Didactică Arnau de Vilanova) din Lleida. 60 la Facultatea de Asistență Medicală și Fizioterapie (Unitatea Didactică Igualada) din Igualada Universitatea din Girona (UdG): 50 locuri noi. Universitatea Rovira i Virgili (URV): 15 locuri noi. 8 la Facultatea de Nursing (Unitatea Didactică Ioan XXII I / Unitatea Didactică Sant Joan de Reus). Campus Catalunya din Tarragona Facultatea a VII-a de Nursing (Unitatea didactică Joan XXIII / Unitatea didactică Sant Joan de Reus). Campusul Terres de l’Ebre din Tortosa Preț privat:

Centru afiliat UB în Sant Joan de Déu: 36 locuri noi . Universitatea Internațională din Catalonia (UIC): 30 locuri noi (Campus Sant Cugat). Universitatea din Vic -Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): 40 locuri noi (15 la Campusul Vic și 15 la Campusul Manresa Imbunatatiri in pregatirea studiilor de asistenta medicala

Revizuirea gradului in Nursingul include și o propunere de îmbunătățire a pregătirii viitorilor profesioniști. Datele socio-demografice privind populația indică faptul că îmbătrânirea, cronicitatea și creșterea îngrijirii necesită și noi modele de îngrijire a persoanelor, iar asta înseamnă actualizarea unora dintre conținuturile diplomei. În acest scop, Guvernul și universitățile au convenit să creeze un grup de lucru pentru îmbunătățirea studiilor care permit exercitarea profesiilor medicale în cadrul Consiliului Interuniversitar din Catalonia (CIC).

Unele dintre măsurile la care se lucrează includ consolidarea formării în abilitare și leadership în asistență medicală în aspecte precum lucrul mai profund asupra inteligenței emoționale și întărirea identității profesionale; îmbunătățirea abilităților și abilităților de comunicare și de comunicare cu pacientul; consolidarea managementului emoțiilor și a inteligenței emoționale a elevilor pentru a face față anumitor situații; și planificați mai bine stagiile în funcție de obiectivele didactice, sporind simulările și practicile clinice.

Sursa: Guvernul și universitățile convin să majoreze cu aproximativ 600 locurile de acces la gradul de Nursing pentru cursul următor