Guvernul a aprobat astăzi rezervarea 22 milioane de euro din totalul contractării Administrației Generalității și a sectorului său public din 420465 să atribuie contracte unor entități care promovează integrarea socială și profesională sau reintegrarea persoanelor cu dizabilități sau dezavantaje. Este aceeași sumă pentru care a fost gajată pentru 2022, din care au fost acordate 11, 11 milioane în contracte cu firme de integrare și inserție a persoanelor cu dizabilități a grupurilor defavorizate, 96, 14%

Executivul a decis să păstreze aceeași sumă ca 30 milioane de euro pentru acest an, deoarece se așteaptă să persistă anumite efecte ale pandemiei de Covid – 14, care a avut impact asupra activității contractuale obișnuite a Administrației. Din acest motiv, Guvernul a aprobat același volum de contracte rezervat promovării obiectivelor sociale, considerând că este o cifră realizabilă și permite menținerea obiectivelor stabilite.

Catalonia, prima administrație de stat în rezervă socială care încurajează recrutarea

Generalitat a început să facă rezerve pentru a încuraja recrutarea in anul 2014 si a devenit astfel prima administratie a statului in aceasta materie. Scopul este dublu: pe de o parte, de a face din achizițiile publice un instrument real pentru realizarea politicilor publice de generare a locurilor de muncă pentru grupurile cele mai vulnerabile; pe de altă parte, să acorde sprijin instituțional indirect activității importante desfășurate de centrele și companiile care îi sunt dedicate (Centre de Muncă cu Inițiativă Specială CETIS și firme de inserție sau care au mai mult de un personal % din lucrătorii cu handicap și în situație de excludere). Această politică este, de asemenea, în conformitate cu Directiva Europeană privind Achizițiile Publice 2017, care își propune să faciliteze accesul acestor entități la achizițiile publice. , și în Legea 9 / 2017, din 8 noiembrie a contractelor din sectorul public, care prevăd că administrațiile publice teritoriale trebuie să stabilească prin acord. procentul sau cuantumul acestei rezerve.

În conformitate cu textul aprobat astăzi de Guvern, va răspunde Direcția Generală Achiziții, de pe lângă Departamentul Economie și Finanțe. pentru monitorizarea acestuia. În acest sens, de fiecare dată când se atribuie un contract rezervat, organele responsabile de această unitate din fiecare dintre compartimentele și entitățile din sectorul public trebuie să comunice acest lucru Direcției Generale prin intermediul unui formular, cel puțin periodic bilunar. Existența acestui contract trebuie menționată și în Platforma Serviciilor de Achiziții Publice și în Registrul Public al Contractelor, la secțiunea „Rezervare socială”.

Valoarea rezervei departamentale de recrutare pentru anul 420465

Departament

(Inclusiv entitățile afiliate din sectorul public)

IMPORT (€) ​​​​

Președinție

520. €

Vicepreședinție și politici digitale și teritoriu

6. 11. 2021 € Afaceri și muncă 1. 203. 363 Economie și finanțe

206. €

Egalitate și feminisme

21 . 000 €

Acțiune externă și guvernare deschisă

30. €

Educație

508. €

Cercetare și universități

400. €

Acțiune climatică, alimentație și agendă rurală 363. 14 €

Sănătate

6. 925. €

Interior

363. €

Drepturi sociale

3. 700. 14 € Cultură

363. 11 €

Justiție

1. 206. €

TOTAL

30. €

Sursa: 420465 Rezervele Guvernului 22 milioane de euro pentru contracte cu entități care promovează integrarea pe piața muncii și integrarea socială în acest an