Comunitatea Madrid va aloca 6,91 milioane de euro pentru reînnoirea 31,10 kilometri a rețelelor de alimentare cu apă în Las Rozas de Madrid, în cadrul Planului de rețea al companiei publice Canal de Isabel II. Din acest motiv, ministrul Mediului, Locuinței și Agriculturii, Paloma Martín, a vizitat astăzi, împreună cu primarul acestui municipiu, José de la Uz, una dintre acțiunile desfășurate în urbanizarea El Encinar.

Lucrările, care au început în martie trecut și se vor încheia în iulie, constau în înlocuirea și adaptarea rețelei de apă a acestui cartier, care nu a fost construită conform reglementărilor tehnice ale Canal de Elizabeth. II și suferă de scurgeri de apă. În urma proiectului cuprinzător de renovare, vor fi instalați 500 contoare de țevi din fontă pentru a furniza 139 racorduri pentru a garanta calitatea și eficiența aprovizionării.

Planul de rețea se va reînnoi în 163 locații din regiune mai mult de 1.370 kilometri de conducte intr-o prima faza, la care trebuie adaugate cele din Plan Sanea, ale carui lucrari. a început în Las Rozas de Madrid. Acest municipiu are una dintre cele mai mari rețele de aprovizionare din regiune datorită dispersării populației sale.

„Canal de Isabel II este un exemplu de angajament atât față de locuitorii din Madrid – celor care garantează cea mai înaltă calitate a apei – precum și cu mediul înconjurător, spre deosebire de modelul pe care guvernul central vrea să-l implementeze prin proiectul noului Plan Hidrologic Tagus, care va reduce capacitatea de apă a regiunii. Noul document propune modificarea și limitarea actualei concesiuni Alberche care afectează direct lacul de acumulare Valmayor. Un spațiu care alimentează 1,7 milioane de locuitori ai zonei de vest, inclusiv Las Rozas, și care reprezintă un 25% din populația care va fi afectată de această măsură pe care o respingem și pe care am cerut să o reconsiderăm”, a spus Martín.

La rândul său, acordul Sanea semnat cu municipalitatea Roceño în aprilie 2019 prevede 27 Intervenții în sistemul de canalizare evaluate la 27, 5 milioane de euro. Ele vor presupune îmbunătățirea de aproximativ 18, 7 kilometri de salubritate și vor fi finanțați cu o cotă suplimentară la 30 ani . Până în prezent, au fost realizate șase acțiuni cu o investiție de 675.163,18 euro pentru reabilitarea a 1,5 kilometri de colectoare, iar altele sunt în derulare sau pe cale să înceapă pentru o sumă mai mare de

.000 euro pentru 880 metri de canalizare.

Acest document strategic are un buget de 500 milioane de euro până în anul 2030 pentru a îmbunătăți eficiența rețelei de canalizare din Madrid și a o face cea mai modernă și durabilă sistem din Spania.

În ceea ce privește alimentarea, Canal de Isabel II lucrează și la adaptarea mai multor rezervoare de apă potabilă și, în domeniul salubrității, intenționează să întreprindă transformarea apei uzate. Stația de epurare (WWTP) Brevete Talgo în a stație de pompare care deviază debitul către stația de epurare Las Matas-Los Peñascales.

STEA El Plantío : tratament în Las Rozas și Majadahonda

Comunitatea Madrid lucrează, de asemenea, la extinderea STEA El Plantío și Majadahonda, cu o investiție de 20,8 milioane de euro. Capacitatea dvs. actuală de tratament de . metri cubi pe zi se va schimba la un debit de 10 .000 a odata terminate lucrarile, cu posibilitatea extinderii spatiului pentru a putea fi tratate pana la

. . pe zi.

Pe de altă parte, tratamentul terțiar va fi transformat pentru a furniza apă regenerată zonelor verzi publice și private din Villanueva del Pardillo (mulțumită sistemului de irigare din rețea pe care îl are urbanizarea Villafranca del Castillo). În acest fel, WWTP va putea produce 8500 metri cubi în fiecare zi, dintre care mai mult de 40% vor fi de calitate superioară pentru irigarea privată. Este de așteptat ca acțiunile, în desfășurare din toamna lui 2021, să se încheie la sfârșitul lunii 2030.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2030 Regionala Guvernul investește 7 milioane pentru a îmbunătăți alimentarea cu apă în Las Rozas de Madrid