Guvernul a prezentat astăzi cea de-a doua ediție a Ghid de prescriere a exercițiilor pentru sănătate (PEFS) destinat profesioniștilor, în cadrul unui eveniment în Auditoriul Palau de la Generalitat , care coincide cu Ziua Mondială a Activității Fizice.

Ministrul Președinției, Laura Vilagrà Pons, a reafirmat „ al Guvernului din să promoveze sănătatea prin exercițiu la toți cetățenii, de toate vârstele și în toate condițiile de sănătate sau de boală ”. Mai exact, ministrul și-a stabilit ca obiectiv atingerea Obiectivului ONU de Dezvoltare Durabilă numărul 3, legat de sănătate și bunăstare: „Știm că o creștere în anul va avea efecte pozitive nu doar asupra sănătății fizice a oamenilor, dar și asupra bunăstării lor emoționale, îmbunătățirea calității vieții, reducerea inegalităților, și chiar îmbunătățiri economice ”, a asigurat el.

În acest sens, Vilagrà a evidențiat potențialul sportului ca instrument de transformare socială și de reducere a inegalităților: „Adăugarea eforturilor între departamente, prin sport, ne dorim să construim o societate catalană mai durabilă, justă și egalitară și, mai ales, mai sănătoasă, implementând valori specifice domeniului sportului: capacitatea de depășire, munca în echipă, solidaritatea și bunăstarea fizică și psihică”, a subliniat ministrul și șeful politicilor sportive din Catalonia.

La rândul ei, ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon, a apreciat esențialitatea sportului și activitate fizică, pentru că

„promovează sănătatea și previn bolile”. „Trebuie să pariem- clar, pentru că ei înțeleg sănătatea dincolo de absența bolii: este o stare de bine, socială și psihologică. , individual și colectiv „, a adăugat el.

La eveniment a participat și secretarul d. e de Sănătate Publică, Carmen Cabezas, și Secretarul General pentru Sport și Activitate Fizică, Anna Caula. Cabezas a subliniat că ghidul, la care au participat mai mult de 100 autori și ceea ce este relevant pentru lume, abordează problemele de sănătate, precum și etapele și condițiile de viață și „ne face să mergem mai departe cu sfaturi din mediul sanitar pentru a crește activitatea fizică pentru a avea grijă de sănătate” . Pentru Caula, ” sportul și sănătatea merg mână în mână. Această forță a făcut posibil un Ghid care este o muncă în echipă și un instrument lăudat în lume.” Vreau să subliniez, ca noutate, că ghidul încorporează un capitol specific cu propuneri pentru diferitele etape vitale ale femeii: sportul. afectează orice etapă a vieții.

Ghidul este o actualizare a „Ghidului de prescripție medicală pentru sănătate” publicat de Guvern la 2007, dar depășește limita generală recomandări de activitate fizică și de reducere a sedentarismului, și prezintă recomandări specifice de exerciții fizice pentru diferite etape de viață și pentru 67 diferite boli.

Scopul publicației este de a pune la dispoziția profesioniștilor un instrument la zi care să le permită cunoașterea și adaptarea prescripției de exercițiu la caracteristicile fiecărui individ în funcție de situația în care se află. sanatatea, stadiul vital si scopul terapeutic. Scopul este de a reduce sedentarismul și de a încuraja activitatea fizică și exercițiile fizice. În Catalonia, se estimează că există peste 3 000 decese pe an ca urmare a stilului de viață sedentar.

Conținutul Ghidului include rezultatele celor mai recente cercetări științifice și ar trebui să servească drept bază pentru elaborarea unor programe de exerciții specifice și pentru formularea de recomandări individualizate, cu două perspective: cea a Recomandările, bazate pe cele mai bune dovezi disponibile, au fost sistematizate prin consens între diferitele grupuri profesionale care au participat la elaborarea documentului și, ulterior, cu avizul societăților științifice implicate și consultat, astfel încât rezultatul să fie un Ghid cu valoare integrativă și, mai presus de toate, multidisciplinară.

Sursa: Guvernul prezintă cea de-a doua ediție a Ghidului de Prescripție Exercițiu pentru Sănătate