Congres

De la începutul Legislaturii XIV, 59 inițiative legislative: 59 legi, 80 decret-lege și un decret legislativ.

Guvernul a realizat astăzi, în Congresul Deputatilor, sprijinul parlamentar necesar pentru aprobarea unor masuri importante care ne permit sa avansam in continuare in agenda legislativa.

A fost validat, cu 259 voturi pentru, Decretul-lege regal privind sancțiunile împotriva oligarhilor ruși, aprobat de Guvern online cu măsurile adoptat de Uniunea Europeană ca răspuns la invazia Ucrainei.

Cu această nouă validare a unui decret-lege regal, Cortes Generales au aprobat deja 189 inițiative legislative, de la început sau a XIV-a Legislatură: 59 legi, 80 decrete-lege și un decret legislativ.

Inițiative guvernamentale Au fost trecute și dezbaterile întregii două proiecte de lege prezentate de Guvern, urmând astfel să-și continue prelucrare . Pe de o parte, modificarea Legii Securității Naționale, care încorporează lecțiile învățate din pandemie și permite statului să își consolideze capacitățile de a face față situațiilor excepționale. Și pe de altă parte, Legea precursorilor de explozivi. Ambele au mers înainte cu 299 voturi.

Pe de altă parte, Congresul a aprobat, cu 317 voturi, Proiectul de lege pentru reabilitarea clădirilor, care va fi trimis la Senat și isi va incheia procesarea legislativa in aceasta perioada de sesiuni.

Alte initiativeReferitor la inițiativele prezentate de grupurile parlamentare, se remarcă sprijinul pentru luarea în considerare a Proiectului de lege împotriva traficului de refugiați, cu 317 voturi.

Și a fost, de asemenea, aprobat, fără voturi împotrivă și 336 în favoarea propunerii nelegale care îndeamnă la ratificarea acordului 259 al OIM privind lucrătorii casnici.

Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul obtine in Congres sprijinul necesar pentru Pentru a continua avansarea pe agenda legislativă