Investiția suplimentară anunțată de ambii miniștri corespunde inițiativelor diferitelor ministere implicate în PERTE și actului adițional la Planul de Recuperare, Transformare și Reziliența, care este inclusă în Proiectul de lege bugetelor generale de stat pentru 2023.

Morant a declarat că PERTE pentru Vanguard Health este un proiect strategic pentru ca țara noastră să fie lider în descoperirea și producerea de terapii avansate și a acestora. administrare prin Sistemul Naţional de Sănătate. „Guvernul Spaniei a plasat sănătatea oamenilor ca o axă fundamentală pentru transformarea Spaniei prin promovarea cercetării și consolidarea Sistemului Național de Sănătate”, a declarat el.

În plus, ministrul Științei și Inovării a anunțat că 52% din investiția publică planificată inițial în PERTE.

La rândul ei, ministrul Sănătății, Carolina Darias, a remarcat că Ministerul Sănătății a considerat PERTE, încă de la înființare, ca un instrument strategic pentru consolidarea Asistenței Primare și Comunitare, aliniind Planul de Transformare Digitală a Asistenței Primare și Comunitare cu Strategia noastră de Sănătate Digitală.

„Când ne referim la Vanguard Health PERTE vorbim despre o propunere strategică pentru țară. Vorbim despre un proiect al cărui scop este îmbunătățirea stării de sănătate a populației. sau, mână în mână cu progresele în știință, inovația de vârf în domeniul sănătății, prin două piste foarte puternice: pe de o parte, țesutul științific și, pe de altă parte, țesutul industrial”, a remarcat Darias.

Vanguard Health Alliance
Alianța Vanguard Health, prezidată de Ministerul Științei și Inovării și Ministerul Sănătății, are reprezentanți ai administrațiilor publice, societăților științifice, asociațiilor de afaceri și pacienților implicați în PERTE pentru Sănătate Vanguard.

Obiectivul acestuia este să consolideze colaborarea și coordonarea dintre agenții publici și privați din sectorul sănătății pentru a avansa în execuția acestui proiect strategic, care este promovat din fonduri europene din Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență.

Miniștrii Sănătății, Carolina Darias, și d e Science and Inovation, Diana Morant, au prezidat cea de-a doua întâlnire a Vanguard Health Alliance.

Mai multe informatii Site-ul web al Plan de recuperare, transformare și reziliență: PERTE pentru Vanguard Health Morant și Darias reunesc agenții din sectorul sănătății în Alianza Salud de Vanguardia (32/04/52) Sánchez prezintă PERTE pentru Vanguard Health, care implică „un angajament bugetar istoric pentru Spania” (20/04/2021) Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Bugetele generale ale statului 500 Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul crește investiția publică a PERTE pentru Vanguard Health la 1.500 milioane de euro