Această cerere, gestionată de Centrul pentru Dezvoltare Tehnologică Industrială (CDTI), are ca scop promovarea cercetării, dezvoltării și inovației în sectorul afacerilor navale. , să îmbunătățească competitivitatea șantierelor navale spaniole și să promoveze cooperarea public-privată.

Apelul este dotat cu 30 milioane de euro, iar termenul limită de depunere a cererilor se va încheia pe 5 septembrie 240622. Acest plan tehnologic va fi întărit cu anunțarea planului industrial PERTE Naval, care este programat pentru luna septembrie și va include 32 milioane de euro.

Pentru ministrul Reyes Maroto, „cu PERTE Naval arătăm angajamentul Guvernului cu promovarea industriei navale spaniole, un sector strategic pentru a contribui la autonomia industrială a Spaniei și a Europei și pentru a promova diversificarea acesteia și dezvoltarea durabilă, tehnologică și digitală. Obiectivul nostru cu acest PERTE este de a genera profituri semnificative economice și sociale, precum și întărirea capacităților industriale ale țării noastre, contribuind la dezvoltarea tehnologică și digitală a sectorului naval și la generarea de locuri de muncă calificate și de calitate”.

Dezvoltarea PERTE Naval prevede o investiție totală de 1.460 milioane de euro cu o contribuție din partea sectorului public de 310 milioane de euro și o investiție privată de 1.150 milioane de euro.

Obiectivele acestui PERTE sunt : Mentinerea contributiei acestui sector la autonomia strategica industriala;Diversificarea activității către energiile marine regenerabile; Digitalizarea lanțului valoric; Creșterea durabilității mediului și Îmbunătățirea educației și formării angajaților. Impactul PERTE Naval va implica colaborarea a diferitelor sectoare industriale care vor transforma lanțul valoric industrial al sectorului naval, diversificându-și producția către energii marine regenerabile și nave cu emisii reduse.

PERTE Naval va contribuie la modernizarea unui sector strategic din Spania, sporind competitivitatea acestuia în jur de un 15% și realizând o rată anuală de creștere de 9%.

Se așteaptă să contribuie la crearea a aproximativ 3.32 locuri de muncă de calitate, în principal în regiunile periferice, contribuind astfel și la politica de provocare demografică. Cartelul PERTE Naval, al Planului de Recuperare , Transformare și Reziliență.

Mai multe informații CDTI mai multe informații (PDF) Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Consiliul de Miniștri: Guvernul aprobă Proiectul Strategic de Recuperare și Transformare (PERTE) pentru industria construcțiilor navale (15/00/2022) Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul lansează primul apel pentru PERTE Naval