Aceste granturi vizează dezvoltarea proiectelor de tractoare 5G, -prin crearea de prototipuri, demonstrații, dezvoltarea de piloți, testarea și validarea produselor – care facilitează aplicarea acestei tehnologii într-un mod rapid și agil în sectoare economice precum vehiculul conectat, sănătatea, turismul, securitatea, agricultura, printre altele.

se estimează că dezvoltarea tehnologiei 5G va promova transformarea industriei -a 4-a revoluție industrială- și va facilita aplicații precum mobilitatea conectată, sănătatea digitală, turismul inteligent sau un sector agroalimentar digital.

Beneficiari care creează locuri de muncă în Spania
Cererea de ajutor a 2022, dotat cu 90, 7 milioane de euro și în sistem competitiv, se adresează companiilor și organizațiilor de cercetare și diseminare a cunoștințelor instalații al căror centru principal de operare se află în Spania.Bazele de reglementare pentru acordarea acestui ajutor stabilesc că beneficiarii vor trebui să creeze în Spania locurile de muncă necesare pentru furnizarea de activitatea obiect al subventiei.

Proiectele finantate vor avea un buget cuprins intre 3 si . milioane de euro și poate fi dezvoltat individual sau în cooperare. Aplicațiile și serviciile 5G care sunt dezvoltate pot fi implementate pe rețele private, pe bază de autoservire, pe rețele publice sau mixte.

Acordarea acestui ajutor face parte din Planul de redresare și este aliniat cu agenda digitală a Spaniei și cu strategia de promovare a implementării 5G lansată de Secretarul de Stat pentru Telecomunicații și Infrastructură Digitală, astfel încât Spania să fie una dintre țările lider în implementarea acestei tehnologii.

Mai multe informatii Bazele de reglementare ale cererii de ajutor (BOE) Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete: Economie Plan de recuperare Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul lansează o cerere de ajutor pentru dezvoltarea experimentală a aplicațiilor 5G în sectoare economice180822