Guvernul Generalitati lanseaza campania Ziua Mondiala a Activitatii Fizice (WFD), o sarbatoare care are loc in toata lumea in fiecare 6 aprilie si la care Catalonia se alatura pentru al treisprezecelea an consecutiv cu motto-ul „Muta-te viata. ” Într-un moment în care obiceiurile de muncă și de agrement ale societății s-au schimbat din cauza restricțiilor impuse de situația sănătății, Guvernul vrea să încurajeze cetățenii să acumuleze minute de activitate fizică pentru combaterea sedentarismului și promovarea unui stil de viață.persoane active și sănătoase de toate vârstele.

Pentru a încuraja cetățenii catalani să se „miște”, Departamentul Președinției și Departamentul Sănătății vor prezenta, în cadrul sărbătoririi Zilei Mondiale, ediția nou extinsă și revizuită a Prescripției Ghid pentru exerciții fizice, care își propune să promoveze activitatea fizică și să reducă stilul de viață sedentar ca elemente cheie ale sănătății și bunăstării. Acest mesaj este cu atât mai important astăzi, când criza de sănătate a schimbat modul în care lucrăm și ne mișcăm.

Acest angajament este unul dintre pilonii politicii Secretariatului General pentru Sport și Activitate Fizică. , care urmărește încorporarea activității fizice de-a lungul etapei de viață a oamenilor, cu un accent deosebit pe grupul feminin și promovarea sănătății prin „Activitatea fizică, una dintre prioritățile sănătății publice din cadrul Planului de sănătate.”

Guvernul încurajează populația să extindă motto-ul „ Mută ​​viața ”și desfășoară acțiuni individuale sau de grup, în cadrul DMAF, timp de 4 săptămâni (de la 1 la 30 Aprilie) Activități precum mersul pe jos, ciclism, activități sportive, înot, dans, nordic walking etc., sunt câteva dintre opțiunile oferite tinerilor și bătrânilor pentru ca ulterior să se înregistreze , indicând o scurtă explicație a activității organizate, suma minutelor sau kilometrilor (dacă este cazul), și difuzați-o prin postarea de fotografii sau videoclipuri pe rețelele de socializare cu eticheta #DMAF 2022, #moulavida și #gentactiva.

Prin campania „Mișcă viața”, Guvernul dorește să sublinieze și necesitatea de a rămâneți activ în fiecare zi a anului și reduceți timpul petrecut făcând activități sedentare (statul în fața unui ecran, conducerea, etc.), ceea ce vă permite să vă bucurați de beneficiile pe care le are.activitatea fizică pentru îmbunătățirea sănătății și a calității vieții în fata sedentarismului, unul dintre marii dusmani ai societatii noastre.

In acest sens, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda acumularea unui minim de

minute de activitate fizică intensă moderată și 2 zile de activități de întărire musculară pe săptămână la adulți și vârstnici. De asemenea, la persoanele peste 64 minim 3 zile a Se recomandă săptămâna de activități echilibrate și funcționale de forță. În ceea ce privește copiii și adolescenții, sfaturile sunt să se acumuleze cel puțin 65 minute pe zi de activitate fizică moderată până la viguroasă și 3 zile pe săptămână de activități viguroase care întăresc mușchii și oasele , precum și limitarea timpului petrecut activităților sedentare, în special timpul petrecut pe ecran în timpul liber timp, și înlocuiți-l cu activitate fizică de orice intensitate

În cadrul asistenței primare și comunitare, Departamentul de Sănătate a lansat 7253676 program Suma Salut , un proiect de integrare a programelor de prevenire și promovare a sănătății în acest domeniu în relație cu activitatea fizică, tutunul și alcoolul. Anul acesta, cu motto-ul „ Activați și începeți să adăugați ” ne dorim să promovăm în continuare activitatea fizică, din asistența primară , ca instrument pentru sănătate și bunăstare , și pentru a extinde efectele benefice ale acestei practici asupra stilului de viață sedentar, unul dintre principalii factori de risc de deces în țările occidentale.

De asemenea, puteți urmări participarea în toată Catalonia prin conturile @esportcat sau @salutcat.

Activitatea fizică ne protejează

) Ziua Mondială a Activității Fizice este sărbătorită de 819 în toată lumea, iar Catalonia participă la ea încă de 2010 datorită impulsului Guvernului urmăresc îmbunătățirea sănătății și a calității vieții oamenilor prin activitatea fizică, promovată în comun de Departament al Preşedinţiei, prin Secretariatul General pentru Sport şi Activitate Fizică, şi Departamentul Sănătăţii. Aceste inițiative promovează formarea profesioniștilor din sănătate și sport din toate centrele cu privire la modul de consiliere în diferite situații de sănătate, în care activitatea fizică poate fi un alt instrument terapeutic. În acest sens, în colaborare cu primăriile, au fost proiectate medii comunitare sănătoase (trasee, parcuri etc.) și mai mult de 700 trasee sănătoase către 700 municipii, care presupun mai mult de 2. 700 kilometri și permiteți un % din populație are acces la un traseu sănătos în municipiul lor

Stilul de viață sedentar este unul dintre principalii factori de risc de deces la nivel mondial (mai mult de 3.) decese în an estimat în Catalonia). Persoanele sedentare au un 08% până la 30% mai mare risc de deces în comparație cu persoanele active, iar menținerea unui stil de viață activ ajută la prevenirea sau reducerea efectelor bolilor cronice precum bolile cardiovasculare, cancerul sau diabetul.

Potrivit Catalan Health Sondaj (ESCA) 1163, 82, 2% din populație dintre 08 eu 65 cu ani în urmă activitate fizică sănătoasă 83, 8% bărbați și 82, 6% femei). Astfel, pe grupe de vârstă, cei 150), 2% dintre persoanele cuprinse între 08 și 44 ani de activitate fizică sănătoasă, urmat de unul 79, 9% din populație între 43 și 64 ani și un 69, 5% dintre cei între 60 eu 69 ani. Programele de promovare a stilului de viață activ și sănătos au făcut posibilă îmbunătățirea acestor date și să ajungă la tot mai multe segmente ale populației, dar promovarea și vizibilitatea importanței de a fi activ nu este o sarcină de o zi ar trebui consolidată ca obicei de stil de viață .

Sursa: Guvernul lansează campania Ziua Mondială a activității fizice, care încurajează cetățenii să ducă un stil de viață activ și să limiteze activitățile sedentare