Creat în cadrul grupului de monitorizare a situația din această țară, condusă de președintele Aragonés, care studiază evoluția evenimentelor și consecințele acestora Guvernul îi sprijină pe catalanii care se află în Ucraina, care pot merge la telefonul de Atenție pentru cetățeni din străinătate (00) 124 500 203 142) și în căsuța poștală de urgență emergencies.exteriors@gencat.cat ) Menține contactul permanent cu Consulatul Ucrainei pentru a asculta și a răspunde cererilor specifice de ajutor umanitar Va întâmpina turiștii ucraineni care s-au cazat în Catalonia prin intermediul rețelei de pensiuni a Generalitati furnizarea de servicii psihologice sprijin, servicii de interpret și consiliere juridică pentru ucrainenii care fug de război Guvernul a înființat un comitet tehnic pentru coordonarea acțiunii de ajutor și răspuns la situația din Ucraina, coordonat de Departamentul Afaceri Externe și Guvern Deschis și format din membri ai celorlalte departamente ale Generalitati care au competente legate direct de sectoarele afectate: Vicepresedintie, Politici Digitale si Teritoriu; Preşedinţie; Interior; Egalitate și Feminisme; Afaceri și Muncă; Drepturi sociale și sănătate Acest comitet a fost înființat ca parte a grupului de monitorizare a situației în Ucraina, care studiază evoluţia evenimentelor şi consecinţele acestora. La prima ședință, desfășurată în această dimineață, au analizat raportul de situație întocmit de CIDOB. Grupul, condus de președintele Generalitati, Pere Aragonès, este format din vicepreședintele Guvernului și ministrul politicilor digitale și al teritoriului, Jordi Puigneró; ministrul președinției, Laura Vilagrà; și miniștrii de interne, Joan Ignasi Elena; Acțiune externă și guvernare deschisă, Victoria Alsina; Egalitate și feminisme, Tania Verge; Afaceri și muncă, Roger Torrent; Drepturi Sociale, Violant Cervera; și Sănătate, Josep Maria Argimon. Acest grup acordă o atenție deosebită crizei umanitare îngrijorătoare care poate apărea și răspunsului care poate fi dat din Catalonia. De asemenea, se dorește să fie util cetățenilor catalani și companiilor stabilite în zonă și cetățenilor ucraineni care locuiesc sau se află în Catalonia. Scopul atât al grupului de monitorizare, cât și al comitetului tehnic este de a minimiza efectele negative ale acestei situații asupra societății catalane, dar și de a contribui la minimizarea efectelor acestui conflict la nivel global. Contact permanent cu consulatul Ucrainei

Guvernul, prin Departamentul Afacerilor Externe, este în contact permanent cu consulatul ucrainean, după întâlnirea de ieri cu consulul general al ţării pentru a afla despre situaţia de pe teren. În acest sens, a răspuns unora dintre solicitările specifice pe care le-au făcut în materie de ajutor umanitar și, de asemenea, pentru turiștii ucraineni care au rămas în Catalonia fără zbor de întoarcere, unii 500 persoane aproximativ conform datelor consulatului. Departamentul Drepturilor Sociale îi va întâmpina prin planul căminului pentru a le putea oferi cazare și pensiune completă. Au fost organizate și întâlniri zilnice pentru monitorizarea conflictului și coordonarea acțiunilor în curs. Pe de altă parte, se face urmărire pentru a ajuta catalanii care încearcă să părăsească Ucraina, care pot merge la Linia de consiliere pentru cetățeni din străinătate (012 142 34)) și la căsuța poștală de urgență emergencies.exteriors@gencat.cat ) pentru a contacta Generalitati. În acest sens, Guvernul a început să primească solicitări de la oameni din comunitatea ucraineană din Catalonia, unele 34 . 0, care a solicitat informații despre cum să aducă rudele. Dacă apelul este din interiorul Cataloniei, aceștia pot fi contactați prin 22. Două dintre delegațiile Guvernului Generalitati în străinătate, Balcani și Europa Centrală, au stabilit contact cu catalanii care se află în diferite țări la granița cu Ucraina să aibă o hartă a situației și ca măsură preventivă în cazul în care situația din zonă se complică. Cooperarea a stabilit contact cu Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) cu privire la nevoile refugiaților în țările vecine, în special în Moldova.

Asistență psihologică și consiliere juridică

La rândul său, Departamentul de Egalitate și Feminism a oferit sprijin psihologic, servicii de interpretare și consiliere juridică oamenilor din Ucraina care fug de război. Ei pot contacta Generalitati prin serviciul special activat prin telefon 012 sau prin posta comiteacollida.igualtat@gencat.cat . De asemenea, a convocat imediat ședința permanentă a Comitetului pentru Primirea Refugiaților cu scopul de a face schimb de informații asupra situației, de a realiza o cartografiere a resurselor și de a întocmi un plan de acțiune coordonat. Acest comitet este organul consultativ, de participare și de coordonare al Generalitati, al organismelor locale și al entităților și organizațiilor sociale care acționează în domeniul primirii persoanelor care solicită protecție internațională sau a refugiaților în Catalonia.

Monitorizarea companiilor prin Acțiune Departamentul Afacerilor și Muncii și-a pus structura, în special rețeaua Biroul Internațional de Acțiune, în slujba 1. 350 Firme catalane care au relații de afaceri în Ucraina, să facă o monitorizare a locurilor de muncă cu cei care intră în contact cu Action.

În plus, Guvernul îi ajută pe turiștii ruși și ucraineni să-și contacteze consulatele. Sursa: Guvernul creează un comitet tehnic care să coordoneze acțiunea de ajutor și răspuns la situația din Ucraina