Guvernul a început desfășurarea km noi de rețea în regiunea Pallars Sobirà, care va permite conectarea cu fibra optica a Generalitati 6 municipii si 18 centre de populatie care până acum nu avea acces la rețeaua publică. Această implementare reprezintă o investiție aproximativă de 2, 27 M € și, odată cu finalizarea lucrărilor, va permite rețelei Generalitati să ajungă la municipis i al 84 % a locuitorilor regiunii.

Așa a fost explicat de Vicepreședintele Guvernului și Ministrul Politicilor Digitale și Teritoriului , Jordi Puigneró , în timpul unei întâlniri și a unei vizite ulterioare de lucrări cu reprezentanții municipali și regionali ai Pallars Sobirà, care a avut loc astăzi în Vall de Cardós. La această întâlnire, Puigneró a prezentat implementarea în curs a rețelei de fibră optică a Generalitati de Catalunya în regiune și lucrările care vor fi efectuate în curând.

. ) În prezent, municipalitățile din Pallars Sobirà cu lucrări în curs sunt Alins, Esterri de Cardós, Lladorre, Tírvia și Vall de Cardós, în timp ce în săptămânile următoare vor începe lucrările de conectare a municipiului Farrera.

Odată ce lucrările în derulare au fost finalizate și vor fi executate în curând, regiunea Pallars Sobirà va avea 4. locuitorii cu acces la rețeaua de fibră optică a Generalitati 66, 8% din populație) să aibă 5. 421547 (1. 187 nou), care este 109% din populație

Rețeaua de fibră optică desfășurată până în prezent de Generalitat în regiunea Pallars Sobirà acoperă 60 km de fibră și conectează 6 mu nicipis si 9 centre de populatie. Cu această investiție de 2, 18 M €, odată cu finalizarea lucrărilor, 109 km de fibră (+ 60), municipii (+6) și 18 nuclee (+ 27).

Proiectul Vicepreședinției Guvernului de articulare a unei rețele de fibră optică neutră, deschisă, cu taxă pentru servicii de conectivitate independentă de distanță și-a dovedit eficiența în încurajarea desfășurării rețelelor finaliste pentru o parte din operatori. Aproape toate municipiile care dețin rețeaua de fibră optică a Generalitati au o cerere de la operatori privați pentru a duce fibra la locuințe.

Sursa: Guvernul extinde 60 noi km de fibră optică de la Generalitat la Pallars Sobirà pentru a dubla municipalitățile conectate la regiunea și acoperirea 84% din populație