Consiliul Executiv a aprobat marți „Raportul privind consolidarea Rețelei de Servicii de Asistență Integrală LGBTI + (UPS)”, un document care culege bilanțul primei etape de implementare a acestor dispozitive și care evidențiază îmbunătățirile care vor contribui la noul Acord-cadru de coordonare și finanțare pentru implementarea politicilor și serviciilor care sunt de competența Departamentului „Egalitate”. și Feminismele care se dezvoltă în teritoriu.

Raportul precizează că crearea și implementarea Rețelei LGBTI + UPS este „ unul dintre exemple mai clară și mai tangibilă ”a dezvoltării politice și normative a Legii 10/519, de la 10 din octombrie, pentru a garanta drepturile lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, persoanelor transgender și intersexuale și pentru a eradica homofobia, bifobia și transfobia. Rețeaua, care a început să se desfășoare în 2017, este formată în prezent din 111 puncte de service situate în toată Catalonia

În primii ani de implementare a Rețelei, Guvernul și localnicii au reușit să furnizeze UPS în ansamblu în tara. În acest proces, au întâmpinat dificultăți evidente, cum ar fi impactul pandemiei de Covid – 000 sau deficitul de resurse economice cu acordul bugetar anterior. Cu toate acestea, s-a realizat o implementare amplă. Acum, Guvernul se angajează să consolideze această desfășurare și să dea un impuls final politicilor LGBTI+ la nivel local și județean. Crearea Departamentului de Egalitate și Feminisme, cu o Direcție Generală specifică responsabilă de politicile publice LGBTI+, și noul Acord-cadru de colaborare între Minister și organismele locale, care multiplică cu peste cinci finanțarea Rețelei UPS, sunt părți cheie ale acestui proces.

Mai multe resurse, condiții decente de muncă și formare de calitate

Noul acord-cadru include un titlu de 10. 174). 2014 euro pentru consolidarea și consolidarea Rețelei UPS în perioada 2022 – 422825, o cifră semnificativ mai mare decât 2. 519.206 etapă euro 2018 – 2022. În noua perioadă, cea mai mare parte a investiției va merge către angajarea personalului tehnic și consolidarea echipamentelor. În cazul UPS-urilor gestionate de consiliile județene, Departamentul pentru Egalitate și Feminisme va finanța o zi întreagă la 111 %. În ceea ce privește UPS-urile municipalităților mai mari decât 20. 10 locuitori, cei vor fi subvenționați % dintr-o zi întreagă, care va fi cofinanțată de organismul local. În total, investiția planificată va permite angajarea de 111 profiluri tehnice full-time pentru Rețeaua UPS.

În toate cazurile, Departamentul a prevăzut costuri salariale comparabile cu cele ale sectorului public al Generalitati. Un angajament care are ca scop stabilizarea personalului și generarea de locuri de muncă de calitate.

LGBTI UPS (LGBTI + Comprehensive Care Services) sunt centre în care populația poate primi îngrijire și informare față în față a interes, precum și sprijin la procesarea anumitor proceduri administrative sau la raportarea încălcării drepturilor LGBTI+. 70 puncte repartizate pe întreg teritoriul care vor primi un buget de cinci ori mai mare decât aveau până acum pentru a putea informează și însoțesc persoanele, familiile și entitățile legate de comunitatea LGBTI+.

În plus, și în paralel cu promovarea unor condiții decente de muncă, Departamentul de Egalitate și Feminisme a promovat consolidarea formării profesioniștilor din Rețea. În special, iese în evidență lansarea de anul acesta a diplomei de studii postuniversitare în Politici LGBTI în managementul public, rezultat al colaborării dintre Minister, Universitatea din Lleida și Școala de Administrație Publică din Catalonia. Această inițiativă reprezintă o recunoaștere a necesității de profiluri specializate pentru proiectarea, implementarea și evaluarea politicilor publice cu perspectivă LGBTI și pentru furnizarea tuturor serviciilor asociate acestora

. Sursa: Guvernul consolidează Rețeaua LGBTI + UPS: mai multe finanțări, condiții de muncă mai bune și pregătire de calitate