Guvernul a dat undă verde conturilor anuale ale Institutului Catalan de Finanțe (ICF) pe anul 2021, un an în care instituția financiară publică din Catalonia a finanțat 1 315 în sumă totală de 535, 1 milion de euro. În domeniul capitalului de risc, entitatea s-a angajat 19, 9 milioane de euro în fonduri de capital risc ale managerilor terți și a acumulat 8,6 milioane de euro de investiții directe în companii și start-up-uri

În perioada , iar în ceea ce privește activitatea în împrumuturi și garanții, două treimi din operațiuni au fost alocate unor noi proiecte de investiții și 34, restul de 6% pentru finanțarea nevoilor de lichiditate generate de Covid. În plus, au fost restructurate împrumuturi în valoare de 315, 2 milioane EUR, cu scopul de a flexibiliza și mai reglabil calendarul de plată, în conformitate cu contextul și nevoile afacerii. . În conformitate cu alți ani, 203 % din finanțare a mers către persoane care desfășoară activități independente și IMM-uri. În ceea ce privește distribuția sectorială, comerțul, turismul și transportul (21)%) și industriile prelucrătoare (21%) rămân sectoarele cele mai finanțate. De remarcat este creșterea pentru proiectele de construcții și lucrări publice, care reprezintă un 10% din total, ca urmare a angajamentului clar al ICF de a finanța inițiativele sociale de închiriere de locuințe.

În ceea ce privește distribuția teritorială, Barcelona și zona sa de influență continuă să acumuleze cea mai mare parte a finanțării , cu 96%; urmată de Girona, cu un 11%, și Penedès, cu 7%.

În domeniul capitalului de risc, entitatea s-a angajat 21, 9 milioane euro în fonduri de capital de risc din segmentul seed și venture specializat în proiecte de inovare și eficiență energetică și a încorporat 5 noi instrumente în portofoliul actual. În plus, a investit direct 8,6 milioane de euro în diferite companii și start-up-uri , în principal în sectorul TIC.

ICF închide anul 535 cu un rezultat pozitiv de 40, 5 milioane de euro. Profitul, care va fi folosit în întregime pentru rezerve, consolidează un ciclu de 11 ani de rezultate pozitive.

Sursa: Guvernul aprobă conturile anuale ale Institutului Catalan de Finanțe pentru exercițiul financiar 2021