Guvernul a aprobat Memorandumul de Înțelegere între Agenția de Securitate Cibernetică a Cataloniei și Asociația Cyber ​​​​4.0 din regiunea Lazio. Prin acest acord de colaborare, ambele organizații vor face schimb de cunoștințe tehnice și vor stabili modalități de cooperare tehnică în domenii de interes comun, inclusiv servicii de securitate cibernetică, și acordând o atenție deosebită sectoarelor auto și mobilității inteligente, sănătății digitale, aerospațiale și sistemelor de telecomunicații de ultimă generație precum ca 5G și 6G.

Securitatea cibernetică este un sector economic strategic, iar Agenția de Securitate Cibernetică desfășoară diferite activități pentru promovarea inovației și a dinamismului. Acordul va încuraja inovarea prin participarea comună la proiecte de cercetare finanțate de UE legate de utilizarea tehnologiilor digitale avansate (de exemplu, inteligență artificială și învățare automată, blockchain și contracte inteligente, calcul). cuantică, fotonică, producție inteligentă și industria 4.0)

Pe de altă parte, ambele entități vor sprijini crearea de centre europene de inovare digitalăși în dezvoltarea cooperării cu alte regiuni ale UE

Cooperarea Asociația Cyber ​​​​4.0 extinde rețeaua de colaborare pe care Agenția de Securitate Cibernetică a Cataloniei o are cu diferite organizații și entități, din sectorul local și internațional, pentru a lupta împotriva atacurilor cibernetice, a riscurilor cibernetice, a criminalității cibernetice și a fraudei cibernetice și pentru a realiza un mediu digital mai bun și mai sigur.

.

Sursa: Guvernul aprobă acordul de colaborare dintre Agenția Catalană de Securitate Cibernetică și Asociația Cyber ​​​​4.0 din regiunea Lazio