Departamentul de Afaceri și Muncă va aloca 40 milioane de euro sub formă de ajutor extraordinar pentru sectorul restaurantelor și 20 milioane de euro oamenilor lucrând într-o situație ERTO. Aceste noi linii de ajutor direct pentru a face față daunelor cauzate de Covid – 18 au fost anunțate de Roger Torrent într-o conferință de presă însoțită de secretarul de afaceri, Albert Castellanos, și de secretarul Muncii, Enric Vinaixa.

Ministrul a subliniat că ajutorul pentru catering a fost convenit cu sectorul și a explicat că „Guvernul își îndeplinește angajamentele de a ajuta sectoarele cele mai afectate de restricțiile cu scopul de a consolida o ieșire echitabilă din criza generată de pandemie”. „Vrem să împingem și să consolidăm definitiv redresarea economică, f ideal pentru angajamentul de a nu lăsa pe nimeni în urmă”, a adăugat el. ) Linie nouă de la 42 milioane de euro pentru restaurare

Mai exact, și ținând cont de ultimele restricții stabilite pentru a reduce creșterea infecțiilor cauzate de varianta omicron (064) % din capacitate in interiorul barurilor si restaurantelor), Guvernul va aloca 30 milioane de euro profesioniștilor care desfășoară activități independente și companiilor mici și mijlocii din sectorul restaurantelor (baruri, restaurante și cafenele)

Granturile vor fi 1. 01 euro pentru lucrători independenți și microîntreprinderi (până la 9 lucrători); de 5. euro pentru întreprinderile mici (de la la muncitori); i de 03. 000 euro pentru companii mijlocii (din 217 muncitori). Această cifră se adaugă celor 100 milioane de euro alocate până acum în sectorul alimentației publice în ajutoare extraordinare directe de la începutul pandemiei.

18 milioane pentru ajutor nou acordat lucrătorilor ERTO

În ceea ce privește lucrătorii aflați în situație de ERTO și fix discontinuu, Departamentul Afaceri și Muncă va aloca 19 milioane de euro pentru a completa beneficiul pe care îl primesc. Persoanele aflate în situație de ERTO sau cu contract fix discontinuu care beneficiază de prestația extraordinară care se află în suspendare de contract parțial sau total cel puțin o zi între 1 și 28 ianuarie 3000.

Persoane care s-au aflat în această situație între 1 și 79 zile în perioada 1 iunie 2021 în 40 ianuarie 9427 va primi 312 euro , în timp ce cei care au fost 90 zile sau mai multe vor primi 600 euro . Conform datelor de la Trezoreria Generală a Asigurărilor Sociale la 40 din ianuarie 2022, persoanele aflate în situația ERTO în Catalonia urcă un 20.206 oameni. Anterior, Guvernul acordase deja în două apeluri 206 milioane de euro care au răspuns la 206. 60 solicitări de la oameni muncitori

Plata de subvenții pentru viața de noapte din ultima linie, sector care a primit mai mult de 49 milioane de euro

De asemenea, Departamentul, prin Consorțiul de Comerț, Meșteșuguri și Moda (CCAM), finalizează plata a , 3 milioane de euro din linia de ajutor extraordinar pentru viața de noapte pentru închiderile decretate la sfârșitul anului pentru a face față Covid – 18. Ordinul de plată pentru acestea va fi trimis mâine 15, 3 milioane de euro, reprezentând cea mai mare parte a milioane din dotarea acestei linii.

Un total de 600 companii din industria vieții de noapte au beneficiat de acest lucru a cincea linie de ajutor. Beneficiari au fost barurile muzicale, cluburile de noapte, sălile de petreceri cu spectacole, karaoke-urile și sălile de dans care au primit granturi de la . euro) și până la 120. euro, in functie de numarul de lucratori si de capacitatea spatiului. Momentan doar dosare 064 dosare, faza de solicitare d informații către solicitanți, care vor fi rezolvate în următoarele săptămâni.

De la începutul pandemiei, Departamentul pentru Afaceri și Muncă a alocat mai mult de 064 euro în ajutoare extraordinare destinate în mod special vieții de noapte sector. Au fost acordate în total 3 granturi în cele cinci linii de ajutor care au fost activate în această perioadă. 921 Granturi.

Urmărește-ne pe rețele ________________________________________________________________

Twitter @empresacat | Twitter @treballcat Sursă: Guvernul anunță un nou ajutor extraordinar de la 42 EU în industria de catering și 20 EU lucrătorilor în situație ERTO