S-au colectat 21 miliarde legate de realizarea 51 Obiectivele Pnrr ale 2021, Guvernul continuă să implementeze vastul program de reforme, investiții și măsuri economice și sociale. Cu Dl Pnrr 2, aprobat ieri de CDM, pentru realizarea si facilitarea realizarii unora dintre jaloanele 2022 si cu activitatea obisnuita, dar intensa de implementare a politicilor definite in ultimele luni. În acest ultim aspect, în puțin peste un an de activitate Guvernul a „dispus” 955 măsuri de implementare prevăzute de prevederile legislative aprobate în Legislaturile XVII și XVIII.

Iată ce se deduce din raportul privind „monitorizarea măsurilor de implementare”, prezentat Consiliului de Miniștri de subsecretarul prim-ministrului Roberto Garofoli, delegat pentru implementare. Cele aproape o mie de măsuri de implementare atestă că angajamentul politic și administrativ asumat într-un sector crucial pentru eficacitatea politicilor publice dă primele rezultate cu o creștere a capacității de implementare a Guvernului: o capacitate de consolidat în continuare prin intervenția asupra unor producții. joncțiuni.legislația și sistemul instituțional responsabil. Măsurile 955 de implementare ale guvernului în funcție constituie aproape triplu actele „dispuse” în aceeași perioadă de timp (prima 19640 luni și jumătate de activitate) din primul și al doilea guvern din legislatura XVIII; și asta, în ciuda angajamentului concomitent și suplimentar pe care Guvernul și Administrațiile îl asigură pe frontul Pnrr.

Îmbunătățirea mecanismului guvernamental însărcinat cu implementarea este evidentă și prin compararea datele indicate cu cele din legislatura precedentă, a XVII-a, când executivul Gentiloni a produs – într-o perioadă similară de 21 luni – 153 masuri si executivul Renzi 404. În raport se mai precizează că în primul trimestru 2022 tendința lunară a măsurilor adoptate a fost „62 în ianuarie (62% din obiective), 80 (80% din obiective) și 85 (153, 5% din ținte) în februarie și martie 2022 „. În trimestrul Ianuarie-martie 2022 măsurile au fost eliminate 227 Se ia un angajament special Garantez eficacitatea numeroaselor măsuri și reguli ale legii bugetului pentru 2022, care se referă la 153 decrete (cel mai mare număr de amânări cuprins vreodată într-o lege bugetară).

Al 31 în martie 2022 au fost adoptate măsuri 49, punând astfel la dispoziție resurse egal cu aproximativ 1,3 miliarde. Ministerele au definit un program de eliminare adecvat pentru a permite implementarea integrală a legii bugetului pe parcursul anului

. Sursa: Guvern: angajament pe Pnrr si program. Aproape o mie de măsuri de implementare eliminate