#Spania – Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, s-a întâlnit la Madrid cu cei 19 delegați ai Guvernului pentru a continua să consolideze coordonarea și execuția politicilor Departamentului pe întreg teritoriul național, în special în chestiuni precum securitatea cetățenilor, lupta împotriva violenței de gen, securitate cibernetică, protecție civilă sau siguranță rutieră.

Delegații guvernamentali din cele 17 comunități și din cele două orașe autonome spaniole au avut, de asemenea, ocazia să-și transmită sugestiile și opiniile cu privire la aceste aspecte.

Grande-Marlaska a profitat de întâlnire pentru a le reaminte că redresarea puternică a forțelor de poliție proiectată încă din 2018, cu încă 12.463 de agenți neți pentru a ajunge la 154.535 de militari, a făcut posibilă consolidarea tuturor ariilor operaționale de specialitate și a securității cetățenești ale Poliției Naționale. iar Garda Civilă pe întreg teritoriul.

Această consolidare a făcut posibil, după cum arată rata criminalității și indicatorii comparativi ai criminalității oferiți de Eurostat și de alte organizații internaționale, ca Spania să fie una dintre cele mai sigure țări din Europa și din lume.

Ministrul de Interne a anunțat, de asemenea, delegaților Guvernului că departamentul său își va menține pe parcursul anului 2023 angajamentul de îmbunătățire a resurselor umane și materiale de care dispun Forțele de Securitate și le-a cerut acestora să le folosească pentru a dubla eforturile și operațiunile preventive în domenii precum precum lupta împotriva violenței de gen și a criminalității informatice.

În acest sens, Grande-Marlaska le-a amintit de două inițiative recente din cadrul departamentului său: pe de o parte, o întărire importantă a strategiei poliției de prevenire și urmărire penală a recidiveților în domeniul violenței de gen și, pe de altă parte, campania instituțională. promovat pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție pe internet care să împiedice acțiunea infractorilor cibernetici și să faciliteze activitatea poliției.

La întâlnire au participat și secretarul de stat pentru Securitate, Rafael Pérez, și subsecretarul departamentului, Isabel Goicoechea, printre alți înalți oficiali ai ministerului.

PREVENIREA DEZASTRELOR ȘI A URGENTELOR

Întâlnirea a servit la trecerea în revistă a execuției politicilor Ministerului în toate domeniile sale de acțiune. Întrucât 2023 este un an marcat de convocări electorale în care delegațiile și subdelegațiile Guvernului joacă un rol determinant, ministrul a mulțumit prezenților pentru „voința extraordinară” de care dau dovadă în lucrările pregătitoare care sunt deja în desfășurare.

În ceea ce privește protecția civilă, ministrul a insistat delegaților guvernamentali asupra importanței Planului Național de Reducere a Riscului de Dezastre „Horizonte 2035”, care urmărește întărirea capacităților de prevenire a întregului sistem național pentru reducerea efectelor catastrofelor și situațiilor de urgență în populația, bunurile acestora, mediul înconjurător, precum și patrimoniul istoric și artistico-cultural.

Grande-Marlaska a influențat importanța acestei acțiuni preventive în domenii precum incendiile forestiere, esențiale pentru combaterea unor episoade precum cele trăite în 2022, an în care s-au înregistrat 618 incendii, dintre care 133 cu consecințe în materie de protecție civilă care au lăsat un bilanț tragic de patru morți, 921 de răniți și peste 30.000 de persoane evacuate, pe lângă sutele de hectare de pădure devastate.

În ceea ce privește protecția internațională, ministrul de Interne a anunțat în ședință că ministerul studiază noi mecanisme de coordonare internă între Direcția Generală Politică Internă – care este responsabilă de această chestiune – și Poliția Națională – care primește protestele de voință. a cere azil – a reduce timpul dintre exprimarea voinței și formalizarea cererii de azil.

În sfârșit, și în ceea ce privește siguranța rutieră, ministrul de Interne a reamintit că Grupul de Trafic al Gărzii Civile va înregistra o creștere a efectivului în acest an cu încă 114 militari, ceea ce va face posibilă consolidarea supravegherii rutiere și a raportat un accident. planifică atenuarea lipsei de personal în sediul provincial de Trafic și îmbunătățirea serviciului pe care acest organism îl oferă cetățenilor.

Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, întâlnire cu cei 19 delegați guvernamentali.

Sursa: Guvernul Spaniei – ​Grande-Marlaska reunește delegații guvernamentali pentru a consolida execuția politicilor interne