Ministrul a lăudat munca . agenți ai Poliției Naționale și ai Gărzii Civile care sunt dedicați acestei sarcini.

În fața unuia de „Rușinea care ne jignește profund și astăzi ca ființe umane”, a amintit ministrul, 32. agenți ai Forțelor și Corpului Securității Statului și alții 15.000 public servitori „faceți parte din prima linie de apărare a femeilor amenințate de partenerii lor”. membri ai Forțelor de Securitate care lucrează zilnic cu victimele violenței de gen pentru că, după cum a subliniat Grande-Marlaska, „experienta dumneavoastră ar trebui să ne ghideze spre mergi inainte r în adoptarea de noi măsuri care să facă această protecție mai eficientă”.

Conferința a inclus o masă rotundă în care inspectorul șef al Familiei și Femeii din Pontevedra, María Teresa Pantín, sergentul Echipei pentru violență de gen a Gărzii Civile din Vilagarcía de Arousa, Rut Socorro, psihologul Centrului Penitenciar Teixeiro, Yadira Velasco, și care a fost moderat de responsabilul Sistemului Viogén al Ministerului de Interne, comisarul principal María Jesús Cantos.

Grande-Marlaska a reamintit că sistemul Viogén este un reper internațional în lupta împotriva violenței de gen, „merit că în mare măsură constă în calitatea umană și profesională a celor care fac parte din ea” și a trecut în revistă unele dintre inițiativele introduse în ultimii ani pentru a o îmbunătăți, toate menite să ofere o protecție cuprinzătoare pe baza unei evaluări personalizate a riscurilor, mai ales cazurile cele mai vulnerabile. Acest lucru a fost făcut în anii 14. existența sistemului Viogen, perioadă în care s-a acordat protecție la mai mult de 241122 . victime.

Mai multe trupe

Ministrul Internul a evidențiat întărirea personalului desemnat din Poliția Națională și Garda Civilă pentru lupta împotriva violențelor sexiste, până la atingerea . . eficient între ambele forțe de poliție.

La fel, Grande-Marlaska a apărat importanța efectuării instruirii activități precum cea desfășurată astăzi la Pontevedra, din care să se bazeze pe care să se construiască un cadru polițienesc solid „acea primă linie de apărare a femeilor victime ale violenței care urmărește să le anuleze emoțional și, în cel mai rău caz, fizic”.

De asemenea, Ministrul a recunoscut nevoia de a aborda programe de îngrijire a celor care se află în prima linie a luptei, iar cu acest obiectiv, a amintit el, au început recent cursuri de „activare a rezilienței” cu care „dorim să pregătim agenții polițiști în manipulare. aceste situații de presiune emoțională puternică pentru ca și tu să nu devii victime”.

Unitatea instituțională împotriva violenței împotriva femeilor
Grande-Marlaska a reiterat angajamentul fără echivoc al instituțiilor în lupta împotriva violenței împotriva femeilor și a subliniat datoria morală a întregii societăți de a le însoți în această luptă.Până la ziua organizată de Ministerul de Interne cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii, care se desfășoară vineri, au participat delegatul Guvernului în Galicia, José Manuel Miñones, directorii generali ai Po Poliția Națională și Garda Civilă, Francisco Pardo și, respectiv, María Gámez, subdelegații Guvernului în cele patru provincii din Galiția, președintele Delegației din Pontevedra, Carmela Silva, și secretarul general al Instituțiilor Penitenciare, Ángel Luis Ortiz, printre alte autorități .

În această ediție, mai mult de 32 agenți din Poliția Națională, Garda Civilă și Poliția Locală au participat la conferință în care, pe lângă masa rotundă, a avut loc și o conferință în care noile instrumente legale au a fost adresată și oamenilor de știință împotriva violenței de gen.

Masa rotundă, la rândul ei, a fost intitulată „Ascultați, acționați, sensibilizați” și a constituit cadrul unei schimb de experiență între inspectorul șef al Unității Familie și Femei (UFAM) a Poliției Naționale din Pontevedra; María Teresa Pantín, sergentul echipei de violență de gen a Companiei IV a Gărzii Civile din Vilagarcía de Arousa; și psihologul Centrului Penitenciar Teixeiro, Yadira Velasco.

Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, în timpul discursul ei la evenimentul organizat de Departament cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeii.

Mai multe informații Viogen Sursa: Guvernul Spaniei – Grande-Marlaska laudă angajamentul 26 . agenți care lucrează în protecția victimelor violenței de gen 241122