#Spania – Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, în timpul vizitei sale la noile facilități ale punctului de frontieră din Ceuta.

Distribuie pe Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a confirmat miercuri, la Ceuta, finalizarea infrastructurii pasului El Tarajal și a anunțat că frontiera inteligentă va fi pe deplin operațională până la sfârșitul anului, în conformitate cu prognozele și termenele stabilite de Uniunea Europeană.

„După șase ani de muncă și peste 22 de milioane de euro de investiții, Ceuta are astăzi un post de frontieră modern, adaptat nevoilor și cerințelor UE, de care va beneficia orașul autonom și întreaga populație a Ceuței.”a declarat ministrul în timpul unei vizite la El Tarajal, însoțit, printre alte autorități, de delegatul Guvernului la Ceuta, Cristina Pérez, și de directorul general al poliției, Francisco Pardo.

Grande-Marlaska a vizitat facilitățile celor trei noi terminale activate la punctul de trecere a frontierei pentru intrarea și ieșirea pietonilor și vehiculelor și a primit explicații cu privire la reorganizarea spațiilor pentru a facilita o mai mare eficiență și viteză a deplasărilor. Lucrarea a inclus o adaptare cuprinzătoare a infrastructurii, care a afectat spațiile interioare și sistemele de supraveghere, generare de energie electrică, telecomunicații și securitate.

Ministrul a confirmat implementarea sistemului de intrare/ieșire (EES), cunoscut sub numele de frontieră inteligentă, care a primit 7,5 milioane de euro din investiția făcută în El Tarajal. EES stabilește un sistem agil de trecere pentru a facilita trecerea lucrătorilor transfrontalieri și a rezidenților spanioli în zonele de influență din Tetouan. Au fost modernizate și sistemele de televiziune în circuit închis și sistemele automate de identificare a plăcuțelor de înmatriculare.

Printre alte îmbunătățiri, facilitățile de trecere a frontierei au echipamente noi de detectare a persoanelor, arcade metalice, scanere pentru bagaje, sisteme de identificare pentru căutarea rapidă a amprentelor, detectoare manuale de metale și sisteme de control al accesului.

Livrarea drapelului Spaniei către Poliția NaționalăÎnainte de vizita la punctul de trecere a frontierei El Tarajal, Grande-Marlaska a prezidat predarea de către orașul autonom a drapelului spaniol către Sediul Poliției Ceuta din Plaza de Armas din Ceuta, cu ocazia bicentenarului Poliției Naționale.

La eveniment au participat și președintele Ceuta, Juan Jesús Vivas, pe lângă delegatul Guvernului în orașul autonom, directorul general al Poliției, și Rosa de Castro, magistratul Secției a VI-a a Tribunalului Provincial din Cádiz, care a a participat ca nașă a drapelului.

Ministrul a mulțumit orașului Ceuta pentru oferta și munca ofițerilor de Poliție Națională care și-au văzut eforturile zilnice în orașul autonom recunoscute cu acest gest. „Ceuta se remarcă prin multiculturalism, dar mai ales pentru că conviețuirea ajunge mereu să prevaleze în fața dificultăților, grație eforturilor multor instituții, inclusiv Poliția Națională.”Grande-Marlaska a notat în timpul discursului său.

Ministrul a lăudat vocația de serviciu public a poliției naționale, „care pun serviciul de către și pentru alții ca prioritate, cu obiectivul final de a proteja drepturile fundamentale și libertățile publice ale tuturor cetățenilor”.

În cuvintele sale avea și o mențiune expresă „la un efort extraordinar” cerut în lunile de vară de Operațiunea Traversarea Strâmtorilor, „o provocare a capacității de pregătire, prevenire și răspuns” pentru a face posibilă o mișcare masivă de oameni și vehicule între două continente.

„Steagul pe care îl livrăm acestui Sediu este recunoașterea meritului polițiștilor care servesc aici și, de asemenea, a polițiștilor care v-au precedat. Tuturor lor, familiilor lor, tributul nostru, tot respectul și afecțiunea noastră”a terminat ministrul.

Mai multe stiri Grande-Marlaska subliniază „coordonarea excelentă” care a permis numere record în… Grande-Marlaska cere „flexibilitate” Uniunii Europene pentru ca aplicarea pactului… Etichete: UE Sursa: Guvernul Spaniei – Grande-Marlaska: „Granița inteligentă a trecătoarei El Tarajal va fi gata înainte de sfârșitul anului”