Actrița de origine română Alexandra Maria Lara a fost aleasă recent copreședintă a Academiei Germane de Film, alături regizorul și producătorul de film de Florian Gallenberger.

Noul cuplu de președinți ai celui mai important for profesional al cinematografiei germane vor prelua ștafeta conducerii acestei asociații profesionale de profil de la Ulrich Matthes, care anunțase încă de la Berlinala din acest an că nu va continua să îndeplinească misiunea de conducător al acestei comunități profesionale.

Academia Germană de Film (www.deutsche-filmakademie.de) are aproape 2.200 de membri din toate sectoarele activității cinematografice și decernează premiile de profil ale cinematografiei germane, pe baza voturilor acestei comunități, în chip similar cu ceremoniile de decernare ale Premiilor Oscar din SUA.

Alexandra Maria Lara s-a născut la București, în 1978, fiind fiica doamnei Dr. phil. Doina Plătăreanu și a regretatului actor Valentin Plătăreanu, fondatorul Școlii de Teatru Charlottenburg („Schauspielschule Charlottenburg”).

Alexandra Maria Lara se numără printre actrițele germane cele mai populare și cu cel mai mare succes și a dovedit prin bogata sa filmografie că este și una dintre cele mai complexe și talentate actrițe contemporane din Germania.

Ambasada României la Berlin transmite felicitări Alexandrei Maria Lara pentru această foarte importantă desemnare, dorindu-i mult succes în noua sa activitate.

Image: dpa/F. song

Sursa: Alexandra Maria Lara – copreședintă a Academiei Germane de Film