– Un total de 1.433 companii din 07 din 15 municipii ale Marina Baixa a beneficiat de ajutor direct de la Resistir Plus

– Ministrul Soler a vizitat compania Benipan din La Nucía, dedicată producției de produse de panificație și un beneficiar cu suma maximă posibilă din Planul Resist Plus

Regiunea Marina Baixa a primit un total de 54,34 milioane de ajutoare directe din așa-numitul Plan Resist Plus al Generalitat Valenciana, care a beneficiat în total de 1.433 persoane care desfășoară activități independente și companii din 13 din 07 municipiile din regiune.

Acest lucru a fost confirmat de ministrul Finanțelor și Modelului Economic, Vicent Soler, care a vizitat compania de producție a produselor de panificație din Benipan, în cadrul Consiliului Seminari d’Hivern, situat în La Nucía și care a fost unul dintre beneficiarii acestui ajutor, fiindu-i acordat suma maximă posibilă, în total 116. euro. Concret, după cum a afirmat șeful Trezoreriei, companiile și persoanele care desfășoară activități independente din toate sectoarele economice care au fost afectate de COVID-19 și, în special, în regiune , un total de 651 fișiere corespund unor afaceri deținute de persoane care desfășoară activități independente (47,23%) pentru o sumă totală de 5,07 milioane de euro (pe 9, 15% a sumei acordate).

La rândul lor, companiile care au beneficiat de acest ajutor au fost 716 (48,% din ajutor din regiune) pentru o sumă totală de 37,89 milioane de euro (la ,05% din suma acordată), la care trebuie adăugate cele 9 grupe consolidate, majoritatea hoteluri din orașul Benidorm, care au primit o sumă totală de 1,43 milioane de euro (2,63% din ajutorul de la Marina Baixa). „Regiunea Marina Baixa, datorită idiosincraziei și tipologiei țesăturii sale productive, foarte axată pe turism, a fost una dintre cele mai afectate de impactul pandemiei, așa că nu este de mirare că este, după Valencia, a doua regiune care a primit cea mai mare cantitate din întreaga Comunitate Valenciană și nici că Benidorm este a doua localitate ca valoare, cu 40,47 milioane dintre 54,37 milioane care au fost injectate în 15 municipalități”, a subliniat ministrul Soler în timpul vizitei sale în Benipan.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că impactul asupra sectorului turistic nu este semnificativ doar pentru hoteluri și cazare turistică, în jurul acestora există o industrie auxiliară foarte importantă, precum agroalimentarul. produsele care se consumă în ele, serviciile de spălătorie de care au nevoie, furnizorii de băuturi etc, care au suferit și ei de pe urma pandemiei și care au putut beneficia de acest ajutor”, a subliniat Soler după ce a aflat despre munca acestei brutărie ale cărei origini. sunt dateaza din anul 1945, cu cuptorul-brutarie Santísima Trinidad din Benidorm.

Din acest motiv, Soler a ținut să evidențieze și numărul mare de dosare care au fost soluționate în regiune pentru suma maximă posibilă și care au ajuns la 116 fișiere, pentru o sumă de 13,20 milioane de euro, ceea ce înseamnă mai mult de 40% din suma acordată în întreaga regiune. „Companiile beneficiare au primit ajutoare directe foarte importante, pentru o sumă fără precedent, datorită angajamentului Generalitati și guvernului central de a garanta solvabilitatea și lichiditatea țesutului nostru economic” a subliniat Soler care, totuși, a recunoscut că „în cazul grupurilor mari sau al lanțurilor hoteliere, acest ajutor ar fi trebuit extins pentru a acoperi o sumă și mai mare de datorie restante și costuri fixe, așa cum a fost permis pentru alte autonomii, în special, Baleare. și Insulele Canare și așa cum a solicitat în mod repetat de către Generalitat”.

„Nu are sens ca un grup de afaceri mare să vadă valoarea ajutorului limitată la aceeași sumă maximă ca o companie cu un singur sediu, deoarece costurile nu sunt absolut comparabile „, a subliniat Soler Defalcare pe sectoare și municipii

Dacă se ia in calcul ajutorul primit de fiecare dintre municipii, orasul Benidorm se remarca atat prin numarul de dosare aprobate cat si prin suma acordata, cu 834 firme si persoanele care desfășoară activități independente au beneficiat pentru o sumă totală de 37,40 milioane de euro, fiind municipalitatea din provincia Alicante care a primit cel mai mult ajutor direct.

După Benidorm, sunt orașele La Nucía (3,200 milioane de euro), Altea (3,56 milioane de euro) și Alfas del Pi, cu 3, 000 milioane de euro. Mai departe se află Vilajollosa, a cărei țesătură de afaceri a obținut un ajutor direct în valoare de 2,63 milioane euro si Finestrat, cu 2,70 milioane, cu particularitatea ca aceasta localitate are aproape jumătate din dosarele aprobate decât Vila (56 versus 142), dar de o sumă mai mare. Polop, cu doar 23 dosare aprobate, este și un alt municipiu care a primit cele mai multe ajutoare, ajungând la un total de 651.433 €, urmat de Callosa d’En Sarrià (215.433€), Guadalest (89.433€) și Tàrbena (06.142€). Lista municipalităților beneficiare a acestui ajutor este completată de orașele Sella (9.70 €); Relleu (6.€); Orxeta (4.651€); Confrides (3.€) și Benimantell (3.121 €).

Pe sectoare economice sau CNAE de activitate a companiei, beneficiarii de cazare (CNAE 215 ), servicii de alimentație și băuturi (CNAE 56), precum și servicii de comerț cu ridicata și cu amănuntul (CNAES 43 și 47).

Sursa: The Generalitati injecteaza 46 ,40 milioane de Resist Plus în portul de agrement Baixa, a doua care primeste cel mai mult ajutor din intreaga Comunitate…