Un tanar de 25 de ani a fost retinut in localitatea Hernani din regiunea Tara Bascilor pentru ca ar fi furat mai multe biciclete pe care apoi le trimitea in Romania.

Furtul de biciclete a crescut atat de mult in ultima vreme in regiune, incat Politia spaniola a declansat o operatiune in cadrul careia au fost arestate trei persoane si au fost recuperate 11 biciclete. In urma investigatiilor, politia a descoperit faptul ca in anumite cazuri bicicletele erau trimise in tarile europene din Est cu ajutorul unor furgonete, precizeaza diariovasco.com.

O patrula a politiei regionale Ertzaintza a depistat recent o furgoneta care circula pe o autostrada (N-1) in apropiere de orasul Renteria si in interiorul careia se aflau 11 persoane si mai multe pachete voluminoase.

In urma controlului, oamenii legii au descoperit ca unele obiecte din pachete puteau fi sa provina in urma unor activitati ilicite. Ertzaintza a retinut un roman care avea pe rol in justitie si alte dosare si a fost acuzat de furtul a trei biciclete.