Guvernul a instalat telefonul „verde” pentru romanii din Spania afectati de restrictii – 91 343 33 00. Ministerul de Externe si cel al Muncii din Romania au anuntat ca, din 6 octombrie, functioneaza centrul de apeluri telefonice (call center) pentru cetatenii romani din Spania, care sunt afectati de restrictii.

Potrivit comunicatului de presa remis de MAE „la 4 octombrie 2011, a fost data in functiune infrastructura de comunicatii aferenta pentru serviciul de centru de raspuns cu apelare prin linie telefonica si posta electronica, prin care se ofera informatii si consiliere lucratorilor romani din Spania si celor care doresc informatii despre noile reglementari privind piata muncii din aceasta tara„.

Serviciul de call-center va fi functional incepand de joi, 6 octombrie 2011, de luni pana vineri, intre orele 09.00- 21.00 (ora Romaniei).

Solicitarile de informatii pot fi realizate telefonic la numarul: 0034 – 91.343.33.00 din Spania, respectiv 021- 9256 din Romania. Apelurile sunt taxate cu tariful normal pentru convorbiri nationale din orice retea fixa sau mobila.

Functionarea si atributiile centrului sunt in sarcina exclusiva a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Astfel, au fost desemnate 15 persoane din cadrul Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca. Echipa formata din specialisti de la Ministerul Muncii va prelua sesizarile muncitorilor romani.

Pe baza sesizarilor primite de la echipa de lucru, eventualele abuzuri si/sau incalcari ale legii vor fi semnalate imediat oficialilor spanioli, prin atasatul Ministerului Muncii, din cadrul Ambasadei Romaniei la Madrid.