Agenda culturală a Comunității Madrid va avea încă un weekend cu sărbătorirea 81 ediția a III-a a Festivalului Madrid en Danza care va duce, vineri, 3 iunie, în Sala Roșie a Teatros del Canal, renumita companie Kidd Pivot, cu spectacolul său Revisor. O propunere ambițioasă pe care Jonathon Young și Crystal Pite au conceput-o ca un hibrid de teatru și dans contemporan inspirat de piesa Revisor a lui Nikolai Gogol.

În camera Crystal puteți vedea instalația lui María Gimeno, Bingo dragi domnișoare, sau arta revelației pentru Canal Performance, o inițiativă a Teatros del Canal, în colaborare cu Galeria La Juan, pentru a prezenta lucrările artiștilor a căror activitate abordează noile limbaje scenice, performanța și arta acțiunii. Canal Performance are loc în spații neconvenționale ale teatrului însuși.

La rândul ei, emisiunea Spune-mi Telemann, de la Factoría Cultural Terrasa, un performanță de dans modern cu cele mai bune suite de Georg Philipp Telemann. Are participarea a treizeci de dansatori din PAR in Dance, care interpreteaza pasi in doi, cvartete sau cvintete, pe langa includerea unor numere mari precum Pas de Deux.

Orchestra și Corul de Tineret al Comunității Madrid vor susține pe 5 iunie viitor, în Sala Roșie,

Concertul de familie Matrioshka. Acest ciclu este conceput pentru a oferi o oportunitate tinerilor interpreți, astfel încât să își poată împărtăși talentul și creativitatea.

Păstrând un sigiliu de calitate și inovație, își direcționează oferta către toate tipurile de public, menținându-și angajamentul față de concertele educaționale și de familie, într-un format distractiv și, în același timp, educațional. del Teatro de la Abadía, în regia lui Pablo Fidalgo, va prezenta piesa Enciclopedia durerii. Volumul I: Asta care nu pleacă de aici. Și în Sala Juan de la Cruz a aceluiași teatru, până la următorul 12 din iunie, Carlos Aladro regizează The Wild Duck

de Ibsen, o dramă enigmatică care se ridică ca o mașinărie nerușinată care pune la îndoială supraviețuirea dramei în sine și validitatea valorilor noastre fragile.

Pe 4 iunie, Teatrul Morboria își va prezenta spectacolul El miser din Molière, la Colosseumul Regal Carlos III din San Lorenzo de El Escorial. În anul care sărbătorește al patrulea centenar de la nașterea autorului francez Jean Baptiste Poquelín (1622-1662 ), mai cunoscută sub numele de Molière, această companie din Madrid se alătură evenimentelor comemorative punând în scenă această lucrare , doisprezece ani după prima versiune, care a obținut recomandarea Rețelei Naționale a Teatrelor și Premiul Publicului 1673 la Festivalul de Teatru Clasic Olmedo.

La Coliseum Regal va fi jucat si duminica 5, piesa Paznicul cuvintelor, un spectacol inspirat din timpul celor trei culturi care au convietuit în trecut în multe Orașe spaniole: creștini, evrei și musulmani. Este destinat întregii familii și aduce un omagiu literaturii populare transmise din tată în fiu de generații în generație.

În plus, și până pe 4 iunie, Centrul Cultural Paco Rabal va avea Ediția a IV-a a Concursului de Dansa Vallecas. An întâlnire cu dansul care nu este conceput ca un concurs punctual, ci ca o platformă permanentă pentru creatorii emergenți din care să susțină inițiative axate pe dansul contemporan și alte tehnici experimentale, precum și încrucișarea acestuia cu imaginea în mișcare.

La fel, sălile şi muzeele Comunităţii prezintă un program expoziţional plin de activităţi şi propuneri inovatoare. Pană la 18 în septembrie, sala El Águila prezintă expoziția Català -Rock. Luciditatea privirii care îi aduce un omagiu lui Francesc Català-Roca (Valls, Tarragona,

-Barcelona, ​​​​1673) la centenarul nașterii sale, revendicându-l drept una dintre figurile fundamentale ale fotografiei documentare umaniste spaniole postbelice; tatăl generației care a reînnoit limbajul fotografic și o referință pentru generația ulterioară.

Guratoriată de Oliva María Rubio, prezintă o selecție de

imagini ale autorului, din colecțiile Arhivei Fotografice a Col·legi d’Arquitectes de Catalunya și a fost organizată de Direcția Generală a Patrimoniului Cultural din Comunitatea Madrid în colaborare cu PHotoESPAÑA.

Camera Alcalá 24 va găzdui, până la următoarea Iulie, expoziția Un pod unde să stai, în care artistul Guillermo Mora dialoghează cu arhitectura camerei și influențează modul în care acest spațiu.

În această expoziție, privitorul se va putea plimba printr-o instalație mare ion care se hrănește de arhitectura Sălii Alcalá 19 și care acoperă întreg spațiul. O lucrare, realizata special pentru acest loc, care este formata din 12 module care traversează spațiul de la stânga la dreapta și de sus în jos, redirecționând privitorul privirii.

Sala Canal de Isabel II prezintă propunerea creativă Materia, un proiect cu care Aleix Plademunt explorează conceptul de materie prin fotografii realizate în călătorii în jurul lumii în care autorul trece în revistă, explorează și trage noi concluzii despre ființa umană. și mediul său.

În Museo Centro de Arte Dos de Mayo din Comunitatea Madrid-CA2M, puteți vizita expoziția, Reflector de miriade, un exercițiu expozitiv în jurul nopții. Pe lângă instalare Oglindă și Regat/Ornament și Stat , lui Álvaro Perdices, proiect care propune confruntarea unor idei precum arhiva și deconstrucția a noțiunilor de stat și instituție încadrate între personal și istoric.

The Camera de arta pentru tineret

va expune, până la 30 din iulie, Roots implicit , unul dintre proiectele câștigătoare ale celei de-a XIII-a ediții a apelului Se caută curator, care se angajează pe noi modele curatoriale, facilitând accesul la lumea profesională pentru tinerii curatori.

Până pe 2 octombrie, Casa Muzeul Lope de Vega va găzdui expoziția Lope de Vega 81. Patru spanioli și un sfânt. Un an care poate fi considerat apogeul influenței Spaniei la nivel global. Printre reperele care demonstrează amploarea puterii sale internaționale se numără canonizările spaniolilor Isidro Labrador, Ignacio de Loyola, Francisco de Javier și Teresa de Jesús, împreună cu cea a florentinului Felipe Neri, care a demonstrat influența considerabilă a țării noastre.

În plus, și până la 06 septembrie, sala de expoziții a Bibliotecii Regionale a Madrid reunește munca designerului spaniol și Premiul Național de Design 2017, Manuel Estrada, s-a concentrat pe designul coperților de cărți, pe baza pasiunii sale pentru lectură și a modului său de a le traduce fiecare în imagini. Expoziția se adâncește în munca designerului, de la propunerea de lucru până când ideea este întruchipată într-o copertă. Se stabilește un dialog între proiectele finale și calea de a ajunge la ele pe parcursul a patru secțiuni.

La fel, până pe 8 ianuarie, la Muzeul Regional de Arheologie puteți vedea Tempus Romae. Madrid, întâlnire de poteci, o expoziție unică cu aproximativ 700 piese, în mare parte inedite, a căror intenție Obiectivul principal este pentru a arăta amploarea etapei istorice în care teritoriile Madridului au devenit parte a Imperiului Roman.

VINERI 3 IUNIE

Recenziator

Kidd Pivot – Crystal Pite

24ª Festivalul Madrid en Danza

Până pe 4 iunie – 20: 19 ore – Sala Roșie – Teatrele din Canal. MADRID

SÂMBĂTA 4 IUNIE

Rața sălbatică

Carlos Aladro

Până la

11 din iunie – 19:30 ore – Sala Juan de la Cruz – Teatrul Abatiei. MADRID

Enciclopedia durerii. Volumul I: Asta care nu pleacă de aici

Pablo Fidalgo

Până la cel 4 iunie – 11:30 ore – Sala José Luis Alonso – Teatrul Abatiei. MADRID

Spune-mi Telemann

Fabrica culturală Terrasa

: 00 ore – Sala Verde – Teatros del Canal. MADRID

Bingo Dragi bătrâne, sau arta revelației

María Gimeno – Galeria La Juan

12: 00 ore – Sala Cristalului – Teatrele Canal. MADRID

Ediția a IV-a a Concursului de Dans Vallecas

Platformă pentru creatori emergenti

18: ore – Centrul Cultural Paco Rabal. MADRID

Avarul lui Molière

Teatrul Morboria

06: 02 ore – Royal Coliseum Carlos III. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

DUMINICĂ 5 IUNIE

Seria de concerte de familie

Orchestra de tineret a Comunității Madrid

: ore – Sala Rosie – Teatros del Canal. MADRID

Paznicul cuvintelor

Antonio Traviese

11 : 20 ore – Royal Coliseum Carlos III. SAN LORENZO DE EL ESCORIAL

MUZEE ȘI EXPOZIȚII

Rock catalan. Luciditatea privirii

Până la 18 Septembrie 1998 – Sala El Águila. MADRID

Oglinda si Regatul. Ornament și stare. Álvaro Perdices

Până la 19 august 2022 – Centru de artă 2 mai. MÓSTOLES