Sindicatul fotbalistilor profesionisti din Primera si Segunda Division din Spania au anuntat ca vor intra in greva in primele doua etape din noul campionat. Presedintele sindicatului AFE, Luis Rubiales a anuntat greva in compania a 110 fotbalisti din liga spaniola, printre care s-au numarat Iker Casillas si Carles Puyol.

Ne-am unit toti fotbalistii si credem ca s-a umplut paharul. Toti fotbalistii din prima si din a doua divizie am luat o decizie responsabila de a convoca greva pentru primele doua etape ale ligilor BBVA si Adelante. Nu vom juca pana cand nu se semneaza noul contract colectiv de munca„, a spus Luis Rubiales, citat de ziarul Marca.

Suntem la coada Europei in privinta contractului colectiv„, au spus fotbalistii spanioli care se plang de lipsa de interes pentru problemele lor din partea Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania.”Ne aflam intr-o situatie lamentabila. Fotbalistilor nu li se poate cere mai mult. Nu vrem mai multi bani, dar vrem sa se respecte contractele noastre. Sa fie platite toate datoriile si fotbalistii sa fie tratati la fel intr-o echipa sau alta„, a mai spus liderul sindicatului fotbalistilor spanioli, Luis Rubiales, care a dat asigurari ca intentia lor este ca LFP sa reactioneze pentru ca altfel calendarul campionatului va fi afectat serios daca nu se vor juca meciurile din primele doua etape.

De cealalta parte, Liga a anuntat ca nu intelege motivele pentru care a fost convocata greva si mentioneaza pe pagina web ca in ultima vreme au fost semnate numeroase acorduri legate de protejarea drepturilor jucatorilor.