Pergamentul ( Typicon ) din Naupaktiotissa Capelei Palatine din Palermo este expus la expoziția intitulată „Constancia. Femeile și puterea în imperiul mediteranean al lui Frederic al II-lea „ organizat de Institutul Cultural Italian din New York din 7 martie până 28 în aprilie anul viitor.

Acest lucru a fost posibil datorită autorizației acordate de Fondul pentru clădiri de cult, administrat de Direcția Libertăți Civile și Imigrări din MAI, care printre misiune instituțională prevede, de asemenea, împrumutul lucrărilor care fac parte din patrimoniul său către expoziții și spectacole naționale și internaționale de prestigiu

Pergamentul Naupaktiotissa – datând din urmă la 1080 și probabil provenind din Teba – se păstrează în interiorul unei cărți tabulare în capela din Palermo care din 2015 a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO și face parte din 840 bisericile aparținând Fondului.

Evenimentul, care trebuia să se încheie pe 8 aprilie, datorită succesului primit, a fost prelungit până la sfârșitul lunii aprilie.

Pergamentul (dimensiuni cm 143 x 143 ), este în limba greacă și conține capitolele Confrăției Sf. Maria Naupaktiotissa.

#O placere sa te cunosc. Evaluează acest site Piazza del Viminale, 1 – 840 Roma Centrală telefonică (+ ) 39. 4651

Sursa: Fond pentru clădiri religioase, pergamentul Naupaktiotissa al Capelei Palatine din Palermo