Ministrul de Interne, Luciana Lamorgese, își exprimă satisfacția față de identificarea presupusului responsabil pentru explozia unui dispozitiv artizanal într-un așezament public din Foggia în data de 9 ianuarie.

„Acesta este rezultatul anchetei desfășurate de Sediul Poliției Foggia, cu coordonarea Direcției Raionale Antimafia Bari și a Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori, care – subliniază proprietarul al MAI – mărturisește încă o dată angajamentul puternic asumat de justiție și forțele de poliție de a se opune organizațiilor criminale care încearcă să influențeze și să se infiltreze în economia juridică și prin recurgerea la acțiuni violente.”

„Toate instituțiile – continuă ministrul Lamorgese – lucrează împreună cu hotărâre pentru a garanta securitatea și legalitatea și pentru a da răspunsuri concrete cetățenilor și antreprenorilor locali.”

Acțiunea comună de combatere a organizațiilor criminale continuă în Capitanata. Sunt 9 operațiuni de mare impact efectuate după participarea proprietarului Ministerului de Interne la Comitetul provincial pentru ordine și siguranță publică anul trecut 06 ianuarie. Datorită acestei vaste și intense acțiuni de prevenire și control al teritoriului sunt 65.767 persoanele identificate, dintre care 109 cele arestate; 35. 110 vehicule controlate, 110 cei reținuți, 899 perchezițiile efectuate și 21 armele confiscate.

# Încântat să vă cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06.4651

Sursa : Foggia, satisfacția ministrului Lamorgese pentru identificarea presupușilor autori ai atentatului cu bombă din 9 ianuarie