A treia întâlnire cu teritoriul Corpului Permanent de Sprijin al Centrului de Coordonare pentru activități de monitorizare, analiză și schimb permanent a avut loc astăzi la conducerea centrală a Poliției Criminale – în videoconferință cu prefectura din Florența de informații privind fenomen de acte de intimidare împotriva jurnaliştilor.

Membrii corpului permanent format din reprezentanți ai Poliției de Stat au participat la ședința prezidată de directorul general adjunct al Securității Publice și directorul central al Poliției Criminale Vittorio Rizzi cu prefectul Florenței Valerio Valenti. de la Carabinieri, Guardia di Finanza, Consiliul Naţional al Ordinului Jurnaliştilor şi Federaţia Naţională a Presei Italiene.

În timpul iniţiativei promovate pentru a asigura apropierea de teritoriile afectate de fenomenul actelor de intimidare la adresa jurnaliştilor, Prefectul Rizzi a subliniat că ameninţările la adresa jurnaliştilor nu trebuie subestimate şi a reamintit importanţa unui schimb de informaţii oportun şi eficient între forţele de poliţie şi profesioniştii din domeniul informaţiei pentru a permite o analiză mereu mai precisă şi mai aprofundată. analiza fenomenului.

Despre relatările lumii informaţionale relative Prefectul Rizzi a asigurat un nivel ridicat de atenție actelor de intimidare pentru a garanta prevenirea și contrastarea oricărei forme de comprimare a libertății presei.

Prefectul Florenței, vorbind și el în nume a colegilor din Toscana, a confirmat atenția maximă acordată de forțele de poliție și de prefecturi fenomenelor de violență, nu doar verbale, ci, din păcate, uneori și fizice, în detrimentul jurnaliștilor. Doar o presă liberă și lipsită de amenințări, niciodată victimă a presiunii care nu este întotdeauna transcendentă în crime, dar deseori subtire, a concluzionat Valente, este o garanție a adevăratei democrații și a pluralismului de gândire.

#Îmi place să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) .4651

Sursa: Florența, acte de intimidare către jurnaliști: atenție maximă pentru prevenirea și combaterea fenomenului