Federaţia Asociaţiilor de Români din Spania FEDROM organizează, în perioada 19-20 septembrie 2015, Festivalul de Folclor Internațional „Se întâlnește dor cu dor”.
Evenimentul va avea loc în sala de teatru a Centrului Cultural La Jaramilla, din Coslada, Avenida de la Constitucion, 47.

Interpreții invitați sunt Ion Crețeanu, unul dintre ultimii 20 de cobzari ai Romaniei, membru al Uniunii Muzicienilor Interpreți din Romania, și Domnica Dologa, o interpretă cunoscută, din zona Bistrița-Năsăud.

Vor participa și artiștii români, rezidenți in Spania, Nelu Boboilă, Ionuț Tomoioagă și Nicolae Petriman, acompaniați de formatia Mystic Madrid, precum și grupul artistic de copii ai asociației ProVita, Torrejon de Ardoz cu o suită de dansuri populare și soliștii Monica Popa și Andres Popa.

Grupul artistic al asociației Dor Român, Arganda del Rey, va oferi un spectacol de dansuri, solist Macedon Botârla.
La festival vor participa și grupuri folclorice din Bulgaria, Ecuador și Spania (flamenco).
Spectacolele vor începe de la orele 18:00 – 20:30.

Intrarea se va putea realiza incepand cu ora 17:00, iar pana la inceputul spectacolului se va putea vizita expoziția de artizanat și artisti români rezidenți în Spania: Ica Oniga, Elena Ninerică, Nicoletei Kirilă Minca. Expoziția va fi deschisa si dimineata, între orele 11:00 și 14:30 la Teatrul Jaramilla din Coslada.