constructor_interogări 20 aprilie 05:

event_note Comunicat de presă

Chioșcurile digitale oferă informații în timp real despre programări, incidente, servicii programate întreruperi sau opțiuni de finalizare a călătoriei cu alți operatori au instalat un total din 11 stațiile liniilor Barcelona -Vallès și Llobregat-Anoia ) Chioșc interactiv la Pl. Spania. )
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a pus în funcțiune noile chioșcuri interactive de informații la stațiile sale pentru a îmbunătăți îngrijirea utilizatorilor și să faciliteze experiența călătoriei cu transportul public. Aceste facilitati furnizeaza date in timp real de interes pentru utilizatori in timpul calatoriei, precum orare, incidente, intreruperi programate ale serviciului sau posibilitatea finalizarii calatoriei cu alti operatori.

) Președintele Ferrocarrils, Marta Subirà subliniază că, pentru ca mai mulți oameni să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun, „ Ceea ce trebuie să facem este să facilităm acest transfer modal, astfel încât oamenii să aibă toate nevoile acoperite atunci când călătoresc cu trenul și să o facă dintr-un mod ușor și direct ”. Subir remarcă că noile chioșcuri digitale îndeplinesc această funcție „ făcând posibilă pentru persoanele care călătoresc cu Căile ferate consultă informațiile gării, trenului, itinerariul, împrejurimile gării, iar acest lucru îi va ajuta să ia toate deciziile pentru a-și finaliza călătoria în mod satisfăcător ”.

Marta Subirà își amintește că utilizatorii sunt centrul strategiei de digitizare a căii ferate, iar informația clienților este una dintre ele.zona cheie ”și subliniază că persoanele care călătoresc cu FGC se pot consulta „în care moment al călătoriei este un tren, pentru a cunoaște gradul de ocupare, pentru a călători cu conexiune 5G între Pl. Spania și Europa Târg, consultați toate tipurile de date pe portalul de date deschise sau aflați online modul de utilizare a link-ului parcări ”. Toate avantajele pe care digitalizarea le aduce mobilității prin transportul public contribuie „ la lupta împotriva schimbărilor climatice și a îmbunătățirea calității aerului metropolitan ”. Chioșcul arată opțiunile de finalizare a călătoriei cu alți operatori.
Datele furnizate de aceste chioșcuri interactive, care au ecran tactil și senzor de lumină, sunt organizate într-un meniu în care există acces la șapte funcții:

Program, pentru a consulta informațiile despre orarul trenurilor. Starea serviciului, de știut dacă există modificări sau incidente planificate. Harta rețelei, cu detalii despre toate liniile și stațiile FGC. Travel Planner, cu aplicația de la Google. Harta mediu, cu hărți ale stației în sine și ale zonei sale de influență. Facilități, cu informații despre starea as cenzori și scări rulante. Aplicația FGC Geotren, cu informații în timp real despre poziția trenurilor și gradul de ocupare al acestora Informația este globală, adică nu oferă doar informații despre rețeaua feroviară, ci oferă și informații despre serviciul altor operatori pentru a facilita intermodalitatea și a completa experiența de călătorie, atâta timp cât este de date deschise . ()
Amplasarea în holul gărilor facilitează utilizarea acesteia atât utilizatorilor obișnuiți ai căii ferate, cât și celor care o folosesc ocazional, ca turişti care se pot deplasa în jurul gării.reţeaua de transport. Chioșcurile, care sunt accesibile persoanelor cu mobilitate redusă, facilitează și consultarea informațiilor pentru cei care nu au aplicația mobilă FGC sau pentru cei care nu sunt obișnuiți să facă astfel de întrebări.telefonul mobil.

Stațiile Pl. Spania și Europa Târg au fost primele dintr-un total de 46 aceste chioșcuri. In cursul lunii martie au fost instalate in urmatoarele statii:

Linia Barcelona-Vallès: Pl. Catalonia (sunt două chioșcuri), Provence (sunt două chioșcuri), Gràcia, Av. Tibidabo, Muntaner, Sarrià, Valldoreix, Sant Cugat, Volpelleres, Sant Joan, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, Rubí, Terrassa Rambla și Vallparadís Universitat. Linia Llobregat-Anoia: Plaça Espanya, Cornellà Riera, Europa | Fira, Igualada, Ildefons Cerdà, L’Hospitalet, Sant Josep, Sant Boi, Molí Nou Ciutat Cooperativa, Martorell Central, Monistrol și Manresa Alta. În funcție de răspuns, se preconizează instalarea mai multor chioșcuri interactive în celelalte gări ale rețelei feroviare.

1

Atasamente

() Sursa: Ferrocarrils pune în funcțiune noile chioșcuri interactive de informații în stațiile sale