Noul tren a sosit în martie anul trecut 22 la instalațiile din Pla de Vilanoveta, unde a fost andocat pentru transferul ulterior la Balaguer pt. efectuarea testelor finale de validare în circulație, care au fost efectuate luna trecută între Balaguer și La Pobla de Segur. Acum este din nou în atelierele Planului Vilanoveta unde se face toată partea documentară: raport de securitate și proces de autorizare. Este de așteptat ca noua unitate să fie gata de circulație pe șinele de cale ferată acum la sfârșitul lunii mai și ca odată ce a obținut autorizația de circulație pe cei 1,9 km de calea Adif să fie necesară intrarea în gară. ( Lleida) Acest al treilea tren va îmbunătăți și va consolida disponibilitatea serviciului, deoarece va evita serviciile rutiere alternative care sunt oferite de obicei atunci când una dintre celelalte două unități trebuie oprită pentru întreținere. În acest sens, Subirà a subliniat că această a treia unitate va oferi mai mult „robustețe și rezistență serviciului. Și trebuie să ne permită să câștigăm, și mai mult, încrederea cetățenilor într-o linie care este deja un succes deoarece din 2016, cu unități noi și până la 2019 numărul de pasageri s-a dublat. Acest prim trimestru din 2022 am depășit deja datele din primul trimestru din 2019 ”, el specificat.

Capacitate pentru 206 persoane

În ceea ce privește caracteristicile sale, ca și celelalte două are 41 metri lungime; capacitate maximă pentru 201 persoane (201 din care așezați); design interior deschis si transparent, cu compartimente clare datorita dimensiunilor mari ale ferestrelor; platforme largi de acces cu podea joasă; Este adaptata persoanelor cu mobilitate redusa si dispune de spatii multifunctionale pentru carucioare pentru copii, biciclete si scaune cu rotile.

Din punct de vedere al confortului, dispune de aer conditionat si sisteme de informare a pasagerilor.cu difuzoare si interfoane, precum si ca mufe în interior pentru a încărca orice dispozitiv, cum ar fi telefoanele mobile sau tabletele. Mașinile au suspensie pneumatică, iar motorul este diesel cu eficiență ridicată și emisii minime

Linia care și-a revenit cel mai bine din pandemie

Din iulie 2016, când a intrat în funcțiune noul model de management cuprinzător al liniei, cererea utilizatorilor pe linia Lleida-La Pobla a crescut până la atingerea celui mai înalt punct al anului 2019, cu . Odată cu pandemia, numărul utilizatorilor a scăzut la jumătate, dar în acest prim trimestru al anului 2022 și-au revenit deja și chiar au depășit datele pre-pandemie. De fapt, aceasta este linia de Căi Ferate care și-a revenit cel mai repede din efectele Covid – 19.

Sursa: Ferrocarrils finalizează teste tehnice și de trafic pentru al treilea tren de pe linia Lleida-La Pobla de Segur