Guvernul regional al Comunităţii Madrid a înregistrat recent o serie de schimbări la nivelul conducerii câtorva ministere regionale. Recent, Juan José Güemes a renunţat la conducerea ministerului regional de Sănătate, din motive personale, iar preşedintele guvernului madrilen, Esperanza Aguirre l-a numit în locul său pe Javier Fernández Lasquetty, până atunci ministru regional de Imigraţie.

Lasquetty a fost foarte activ în funcţia pe care a avut-o la Imigraţie, având numeroase contacte cu românii din regiune. În activitatea sa, Javier Fernández Lasquetty a contribuit la integrarea românilor din regiunea Madrid şi a fost răsplătit de Institutul Cultural Român de la Madrid cu premiul Amicus Romaniae.

După aceste schimbări, Imigraţia va deveni un departament în cadrul ministerului regional pentru Muncă şi pentru Femeie, iar noul ministru regional de Imigraţie este Paloma Adrados. În cadrul instituţiei rămâne ca viceministru şi Gabriel Fernández Rojas.

La despărţire, Javier Fernández Lasquetty a vrut să le transmită românilor, prin intermediul publicaţiei noastre, că o să-i lipsească „lucrul zilnic cu românii din Comunitatea Madridului. Mulţumesc Românul! Hasta siempre!„.