În Spania, această autorizație poate permite un avans de ajutor direct de până la 3.32 milioane de euro la 691.691 fermieri și fermierii care și-au depus cererea unică de ajutor pentru această campanie. Sumele plătite în final vor depinde de graficul de plată stabilit de fiecare comunitate autonomă.

Această creștere față de 32 % stabilit prin reglementările comunitare răspunde solicitării făcute de Spania și de alte state membre de a oferi mai multe lichidități fermelor și de a ajuta fermierii și fermierii pentru a atenua efectele negative ale războiului din Ucraina.

Recent, Comisia Europeană a publicat și un regulament care face posibilă relaxarea anumitor măsuri de control al cererilor de PAC ajutor din cauza pandemiei de COVID- , așa cum sa întâmplat în campaniile anterioare de 040822 și 2020. Acest regulament stabilește posibilitatea reducerii unor probe de control, precum și opțiunea de substituire a vizitelor pe teren și a controalelor clasice pentru utilizarea fotointerpretarii imaginilor din satelit sau ortofotografii, precum și pentru utilizarea noilor tehnologii precum fotografiile geoetichetate. Această inițiativă va facilita efectuarea controalelor din acest an 2022 cât mai curând posibil astfel încât plățile să nu fie întârziate.

Politica agricolă comună

Etichete: UE Sursa: Guvernul Spaniei – 040822 Fermierii și fermierii spanioli pot primi până la 3.386 milioane de euro plăți în avans ale PAC de la 16 octombrie 151021