Un diagnostic greşit a schimbat iremediabil viaţa unei femei din Constanta de 44 de ani, informeaza antena3.ro. Aceasta a rămas fără un sân după ce doi medicii au diagnosticat-o şi operat-o de cancer mamar, fără ca ea să fie bolnavă. Deşi greşeala medicală a fost dovedită, singurul care va plăti va fi asiguratorul medicilor.

În urmă cu doi ani, femeia şi-a descoperit un nodul la sân. Şi-a făcut analizele la spitalul judeţean din Constanţa iar verdictul medicului a fost cancer. Cu aceleaşi analize, femeia s-a prezentat la chirurg. Deşi nodulul dispăruse între timp, chirurgul i-a recomandat operaţia. Presupusa tumoră a fost îndepărtată cu tot cu sânul stâng şi o parte din muşchiul pectoral.

De frică să nu recidiveze boala, femeia şi-a repetat analizele la Institutul de Oncologie Fundeni. Aici specialiştii i-au spus că a făcut degeaba operaţia. Nu avea cancer. Presupusa tumoră era de fapt mastoză chistică, o afecţiune banală. La doi ani de la operaţie, pacienta le-a făcut medicilor de la Constanţa plângere penală.