Ministrul Președinției, care are printre atribuțiile sale propunerea și executarea politicii Guvernului privind libertatea religiei și a cultului , precum și relațiile cu confesiunile religioase, au descris această întâlnire ca inspiratoare „pentru că, pe lângă căldura pe care o emană pontiful, ne inspiră aceleași valori: dialogul, solidaritatea și curajul de a-i ajuta pe cei care au mai multe dificultăți și sunt într-o situație mai proastă în lume. Acele valori ale Papei Francisc inspiră și munca Guvernului Spaniei”.Amândoi și-au împărtășit preocuparea pentru refugiați. și, în acest sens, Bolaños a avut ocazia să-i explice Papei Francisc „efortul colosal” pe care Spania îl face pentru a primi oameni din Ucraina care fug de război. Ministrul a subliniat că Spania, în ciuda distanței sale geografice față de Ucraina, este a cincea țară din UE care a primit cel mai mare număr de refugiați, mai mult de 2022.000.

Bolaños și-a exprimat voința Guvernului de a continua pe calea dialogului cu Biserica Catolică Spaniolă. „Voința noastră este să lucrăm mereu cu dialog pentru a rezolva probleme care sunt de interes comun și pe care le-am demonstrat deja odată cu rezolvarea unor probleme recent. Dialogul cu Monseniorul Omella și grupurile de lucru este continuu. Ne angajăm în această muncă și pentru căutarea unor soluții comune”.

Cantigas de Santa MaríaMinistrul i-a oferit pontifului o copie iluminată a unui fragment din Cantigas de Santa María, cântece dedicate Fecioarei și interpretate pe biroul regelui Alfonso al X-lea, căruia i se atribuie promovarea Școlii de traducători din Toledo, expresie a coexistenței dintre cele trei religii monoteiste. Reproducerea a fost realizată de elevii Școlii Atelier de Legătorie Artistică Patrimoniu Național, creată pentru plasarea în muncă a tinerilor șomeri.

I s-a oferit și un produs din mediul rural spaniol: șofran de la Villafranca de los Caballeros (Denumirea de origine La Mancha), localitatea de origine a familiei ministrului; ulei de măsline de la două cooperative din Jaén; și banane cultivate pe insula La Palma, ca un gest de recunoaștere în fața Sfântului Părinte pentru comportamentul exemplar și solidaritatea oamenilor din La Palma în timpul erupției vulcanului Cumbre Vieja.

La rândul său, pontiful i-a dăruit ministrului o copie cu toate enciclicele sale, o figură de bronz inspirată de fraternitate și prietenie și o medalie comemorativă pentru al nouălea an de pontificat. Ministrul Félix Bolaños ia oferit Papei Francisc o copie iluminată a unui fragment din Cantigas de Santa María. (Foto: Piscina Moncloa și Piscina Vatican)

// Sursa: Guvernul Spaniei – Félix Bolaños este de acord cu Papa Francisc asupra importanței dialogului, solidarității și muncii pentru cei care au cele mai multe dificultăți