Cel puțin 90 de tineri români din Spania vor fi văzuți de reprezentanții Federației Române de Fotbal care vor organiza la Getafe un trial în vederea selecționării unor noi jucători.

Oficialii fotbalului românesc au început să caute jucători în străinătate și vor să întărească echipele de juniori 15 și de 16 ani.

“Am creat un departament de scouting și sperăm să găsim jucători buni pentru echipele naționale în străinătate. Cu acest trial în Spania ne așteptăm să găsim tineri care au ceva în plus față de cei din țară. Mergem noi la ei, pentru că este mult mai ușor pentru FRF să facă asta și ne bucurăm de sprijinul deosebit al clubului din Getafe, unde antrenează Cosmin Contra”, ne-a declarat Aurel Țicleanu, șeful Departamentului de Scouting din cadrul FRF.

Trialul va avea loc în 15 și 16 octombrie la clubul de fotbal din Getafe și vor fi cel puțin 90 de candidați pentru selecționatele U15 și U16.

Printre juniorii români convocaţi se numără tineri fotbalişti care evoluează la Real Madrid, Atletico Madrid, Getafe, Rayo Vallecano, Villarreal, Real Zaragoza, Recreativo Huelva, Almeria şi Malaga.

Federația speră să găsească viitorii jucători ai naționalei de fotbal a României printre miile de copii români care trăiesc acum în străinătate și care se pregătesc împreună cu echipe din Spania.

La trialul de la Getafe vor participa Aurel Ţicleanu, managerul departamentului de scouting, Adrian Boingiu, antrenorul reprezentativei Under 16, Gabriel Manolache, antrenorul reprezentativei Under 15, şi Miodrag Belodedici, consilier al preşedintelui FRF. {loadposition publi-in-article}{jathumbnail off}